Azt eddig is tudtuk, hogy a távol-keleti országokban hatalmas a verseny a felsőoktatási férőhelyekért. Ami azonban most Kínában történik, alighanem a józan ész határait feszegeti.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Intravénásan, infúzióval doppingolják a felvételizőket egy kínai középiskola végzős osztályában Hubei megye Csiaogan nevű városában. A tanulók a gao kao nevű (gyakorlatilag a központi felsőoktatási felvételinek megfelelő) vizsgára készülnek, a meglehetősen hátborzongató módszer pedig a koncentráció és az energiaszint fenntartását szolgálja.

A még Kínában is megdöbbentő módszert az egyik diák filmezte le, és nem csoda, hogy pillanatokon belül hatalmas szenzáció lett az interneten.

Ami legalább ennyire megdöbbentő, hogy az infúzióval adagolt aminosavakra 10 jüanos állami támogatást kapnak az oktatási intézmények, minden felvételiző diák után.

"Bármelyik tanuló, aki rosszul érzi magát, elmehet a gyengélkedőre, és ott aminosavat kap infúzión keresztül" - közölte az Egyetemi Ügyek Hivatalának igazgatója.

A szóban forgó iskola vezetése úgy gondolta, megspórolja az orvosi szobáig és visszarohangálás idejét a diákoknak, és nemes egyszerűséggel az osztályteremben szerelte fel az infúziókat.

A júniusban esedékes felvételi Kínában gyakran élet-halál kérdése, de legalábbis egyszer s mindenkorra eldöntheti, a tanulónak sikerül-e bekerülnie a választott felsőoktatási intézménybe - vagy egyáltalán bármelyik egyetemre vagy főiskolára.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Agyonvertek a rendőrök egy hajléktalant

Fiatal lányok alkoholmámorban

Idióta szülők

Jeremy Clarkson „rasszista” botránya

Itt töltötte a romantikus éjszakát Vilmos és Kate