Heveny italozás, némi szex, botrányok – aki járt egyetemre jóformán bárhol a világon, annak a forgatókönyv aligha ismeretlen, bár véletlenül sem szeretnénk azt a látszatot kelteni, hogy mindennapos esetről van szó. De hogy a legjobb helyeken is előfordul, arra bizonyíték az amerikai Yale egyetemen kirobbant botrány.

Történt, hogy még február végén fajult el a legendás Yale Egyetem egyik társasága által rendezett parti. Olyannyira, hogy több résztvevőt is kórházba kellett szállítani, jelenleg pedig a rendőrség vizsgálja, hogy valóban történt-e szexuális zaklatás is, miként azt néhányan állítják.

Talán kevéssé köztudott, hogy a Yale-nek saját rendőrsége van, ők nyomoznak az ügyben, noha a parti a campuson (tehát az intézmény területén kívül) történt. A kizárólag meghívásos alapon szerveződött bulin ötvenen vettek részt, a házigazda a Yale egyik magántársasága, a Pundits volt.

Kosztümös buli, de nem sokáig

Szemtanúk szerint a vendégeknek kosztümben kellett érkezniük (na ja, lévén farsang), majd mindent le kellett venni magukról. (Ez azért pár embert alighanem némileg váratlanul érhetett, de ez csupán a Kívül tágasabb megalapozatlan találgatása…)

Ezután eldurvult a helyzet, különböző dolgokra kényszerítették a résztvevőket, akik között voltak olyanok is, akik még nem töltötték be a 21. életévüket, így például hivatalosan nem fogyaszthattak volna alkoholt. Kitalálták: fogyasztottak.

Nem tűrik

De nem szeretnénk elviccelni a dolgot, mert a Yale is nagyon komolyan veszi. Maga a dékán, Mary Miller is nyilatkozott az ügyben, kijelentve: „Mélyen felkavartak az első, keményen alkoholizáló és a tréfát túlzott durvaságba vivő hallgatókról szóló jelentések. Az egyetem nem tűri el a durvaságot és a megfélemlítést. Tisztában vagyok vele, hogy a durvaság egyik velejárója, hogy az áldozat nagyon nehezen áll elő a vele történtekkel”.

A Yale hallgatói nem először kerülnek kínos helyzetbe, tavaly októberben szintén a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia egy éjszakai mulatóhelyen. Az akkor történteket még mindig vizsgálják, mert állítólag igen komoly összetűzés történt a diákok és a rendőrök között.

Ott vagyunk a Facebook-on is, ahol bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Csak egy lájk az egész – bőven megéri…(Ja, és nem hagyjuk cserben a Twitter-hívőket sem, aki ott szeretne követni minket, azt is megteheti.)