Új őrület kezdi felütni a fejét Amerikában, ahol a moziüzemeltetők új módszerrel próbálják megállítani a nézőszám csökkenését. Hamarosan búcsút mondhatunk a popcornnak és a gépi kólának?


"Egy kis kaszinótojást? Esetleg különlegesen elkészített burgonyakrokettet? A minőséget Michelin-csillagos szakácsunk garantálja!” Ugye, nehéz ezeket a mondatokat egy moziban elképzelni? Pedig már ma is valóság, igaz, egyelőre csak New Yorkban.

A trendformáló amerikai városban ugyanis új divat készülődik. A nézőkért egyre elkeseredettebben harcoló mozisok azt találták ki, hogy a hasukon keresztül próbálják meg elcsábítani a tévé és az internet elől az embereket.

Egyre jobban terjed

Az átlagosnál (néha sokkal) jobb minőségű ételek és a terített asztalok mellett vetített filmek ötlete persze nem új, az Egyesült Államokban egy ideje már próbálkoznak vele, ám a jelenség lassan kezd figyelemre méltó méreteket ölteni.

New Yorkban egyre több kis, független mozi nyílik, amelyek specialitása a kitűnő ételválaszték. A brooklyni (!!) Nitehawk Filmszínházban például Michelin-csillagos séf készíti az ételt (hú, mennyire abszurdnak hangzik ez a mondat, nem?), köztük olyan ínyencségeket, mint a kaszinótojás bacondarabkákkal, vagy a Serrano sonkával töltött krokett.

Jön-megy a pincér

A Nitehawk honlapja arra kéri a látogatókat, hogy 30-45 perccel az előadás előtt érkezzenek meg a moziba, hogy a lehető legjobb helyet foglalhassák el és időben leadhassák a rendelést. Hogy a vetítés kezdetéig se unatkozzon a kedves vendég, helyi művészek és filmesek szórakoztatják őket.

Ha valaki a film alatt kapna kedvet valamelyik ínyencséghez, akkor a mellékelt papíron leadhatja a rendelését, amit egy pincér gyűjt össze. Majd a film vége előtt még kötelezően megy egy kört, hogy kiderítse, mindenki elégedett-e a kiszolgálással. 

A magunk részéről már csak egy dolgot nem értünk: most akkor a filmre koncentrálunk vagy vacsorázunk? A kettő együtt valahogy nehezen elképzelhető, az állandóan a székek között kavargó pincérről nem is beszélve. Vagy ez csak minket zavarna?

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Ha tetszett a poszt, akkor olvassa el az alábbiakat is (mert nagyon jók, meg minden):

Nyolc óra 3 percben - a szuperlassú csoda

Orgazmus a fedélzeten

A legbotrányosabb címlapok