A Photoshop korában az ember már minden különleges képet gyanakodva néz, hiszen egyre nehezebb elképzelni, hogy egy-egy ötletes trükkel, vagy éppen a szerencsének köszönhetően is születhetnek fantasztikus képek. Az itt következő fotók is ezt bizonyítják.

 

Az első kép a Yosemite Parkban készült a Taft Pointnál, Jeff Cunningham fotós így írta le a körülményeket: „Gyönyörű nap volt. Dean (Potter, a fotón látható férfi – KT) egy párszor végigsétált a kötélen kibiztosítva. Aztán egyszer csak látom, hogy veszi le magáról a biztosítókötelet. Azt gondoltam, pihen egyet. Ehelyett rálépett a kötélre és teljes önbizalommal és elszántsággal nekiindult. Nehéz elképzelni, milyen érzés lehet 300 méter magasban egy kötélen sétálni, de az egyértelműnek tűnt, hogy Dean természetes közegében mozog...”. (További képeket ide kattintva nézhetnek meg a hajmeresztő mutatványról.)

Lebegés

A következő képről csak annyit, hogy hiába tűnik annak, ez sem Photoshop – a modell éppen ugrott és közben sikerült ilyen szerencsésen lekapni.

Tükröm, tükröm...

Ezen a képen a jobbbaloldal egy tükör (és ha jobban megnézik, valóban látszik némi tükröződés), míg a másik oldal sima üveg, a túloldalon egy másik lány áll. (Ha valakinek bizonyíték kell, akkor ide kattintson.)

Lubickolni jó

A 110 méter magas Viktória vízesés tetején van egy természetes medence, (a képet elnézve igen találóan az Ördög Medencéjének hívják), ahol a víz egészen csendes. Szeptembertől decemberig, amikor alacsony a vízszint, úszni is lehet benne. Már akinek van hozzá idegrendszere...

Hol a cső?

A következő képre is van magyarázat: a csap csöve a vízben megy fel, így aztán a látvány olyan, mintha a csap lebegne. Mindez a spanyolországi Aqualandben.

Az Emberi Légy

A gép tetején maga az Emberi Légy, azaz Rick Rojatt kaszkadőr áll. A DC8-as repülőgép a kép készültekor 460 km/órás sebességgel repült a kaliforniai Mojave sivatagban.

És az igazi...

Ha már a legyeknél tartunk, íme, egy igazi. Némi csalafintaság persze van a dologban, hiszen bár a képhez nem nyúltak hozzá, a légy sajnálatos módon a gép kattintásakor már nem élt...

Hol a feje?

Ha már állatok, akkor mutatunk egy első látásra fejetlen lovat. Természetesen nem az, csak éppen a másik irányba néz...

Ez meg milyen állat?

Ha már állatok, akkor fejezzük is be azzal, pontosabban egy zebroiddal, azaz a félig zebra félig ló állattal. Eclyse a színe miatt olyan különleges. Olyannyira, hogy nehéz elhinni, hogy nem manipulálták a róla készült fotót – pedig ez az igazság.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható!  Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!

Ha tetszett a poszt, akkor ajánljuk ezeket is:

Egy egészen elképesztő mentőakció

A kőegyensúlyozás hihetetlen művészete

Betiltanák a házi kedvenceket