Eleanor, a mókus két pofára tömi a kukoricát Kanadában, miközben jó pár ezer kilométerrel arrébb, Namíbiában egy leopárd játékból felugrik egy terepjáró tetejére, az ott ülő fotós legnagyobb döbbenetére. Dániában egy jegesmedvekölyök piros labdával szórakoztatja magát. A hét legjobb állatos képei.

A mókusok nem kifejezetten visszafogottságukról híresek, aminek egy kanadai példány is tanúbizonyságát adta. A fotós, Barbara Lynn elmondása szerint a fent látható képet akkor készítette, amikor gyakorlatilag percekkel azt követően, hogy kiakasztotta a madáreleségnek szánt kukoricát, megjelent a falánk mókus.

Eleanornak hívjuk, noha nem tudjuk, fiú vagy lány. Eleanor disznó módra étkezik, addig tömi a pofazacskóját, amíg kis híján szétdurran. Olyankor visszarohan a fészkébe és kiüríti a zsákmányt – aztán megint megjelenik és kezdi az egészet elölről” - mondta az Ontarióban élő fotós.

Mai második képünkön egy egészen ritka pillanatot mutatunk meg, és ez azon ritka alkalmak egyike, amikor nem is a képen látható állat érdekes, sokkal inkább az ember. Aki nem más, mint Szergej Kotelnyikov fotós, aki a botswanai határtól nem messze lévő egyik namíbiai parkban próbált meg képeket készíteni.

A barátom nagyon félt, én pedig megijedtem, annak ellenére, hogy éppen a másik autó tetején voltam, mivel számítani lehetett arra, hogy a leopárd esetleg támadni fog. Ám aztán hamar megnyugodtunk, amikor rájöttünk, hogy ez a nagymacska csak játszik velünk” - mesélte a képről Szergej Ivanov.

Az alábbi linken megtekinthető képgaléria többi darabja közül a magunk részéről a dániai Aalborg állatkertjében készültet emelnénk ki, melyen egy kölyök jegesmedve, Augo látható, amint egy nagy piros labdával szórakoztatja magát (és a látogatókat, természetesen). 

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!