Kis plusz szórakozás vasárnapra: megmutatjuk a hét legjobb állatos képeit. Lesz benne kardigános süni, aki elveszítette tüskéit, szegény, egyensúlyproblémákkal küzdő flamingó és bepillanthatunk egy mókuscsalád életébe is. Jó szórakozást!

A Buckinghamshire-ben található St Tiggywinkles Vadkórház dolgozói igencsak vakargatták a fejüket, amikor behoztak nekik egy tüskéit vesztett sündisznót. Az emígyen igencsak furcsán festő állatot egy bedfordi kertben találták. A személyzet rögtön el is nevezte Spudlinának (kb. Krumplicska), és aki megnézi a fenti képet, annak a nevet aligha kell magyarázni.

A kétéves állatot alaposan kivizsgálták, hogy megtudják, mi okozhatta tüskéi elvesztését. És milyen jó dolga van: rendszeres E-vitaminos masszázsban részesül. Hiába, élni tudni kell…

Mókusék költöznek

Másik kiemelt történetünk főhőse egy éppen költözködő mókuscsalád. A fotót egy Morkel Erasmus nevű fotós készítette a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban. A sztorit így mesélte el: „Megláttam ezt a mókust a vastag ágon és rögtön láttam, hogy valami nem stimmel vele – hatalmas volt az arca. Amikor a gépem lencséjén keresztül jobban megnéztem, láttam, mi is történik. A mókus elképesztően szokatlan módon szállította a kölykét, mintha a pocakjába harapva vitte volna, a kölyök meg teljes erejével kapaszkodott az anyjába”.

A többi képet is érdemes itt végigkattintgatni, egészen mókás pillanatokat is megleshetünk, mást ne mondjunk, rögtön a második képen egy egyensúlyát vesztő flamingóról. Jó szórakozást!

Fent vagyunk a Facebook-on, ahol bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Csak egy lájk az egész – bőven megéri…(Ja, és nem hagyjuk cserben a Twitter-hívőket sem, aki ott követne minket, az nyugodt szívvel kattintson ide!)