Nehéz napok járnak Herman Cainre. Mióta az amerikai republikánus politikus megcélozta pártja elnökjelöltségét, azóta egyre-másra látnak napvilágot róla a szaftos pletykák, miközben ő is tesz azért, hogy aláássa saját esélyeit.

Nem szeretnénk Herman Cain helyében lenni. Nem csak azért, mert – amennyire ezt mi meg tudjuk ítélni – aligha lesz belőle republikánus elnökjelölt a jövőre esedékes amerikai elnökválasztáson – ezzel még együtt tudnánk élni –, hanem mert aligha gondolta, amikor belevágott, hogy ennyi mindent előkaparnak a múltjából.

A félrelépéseiről szóló vádakkal már eddig is tele volt az amerikai média, most azonban minden eddiginél komolyabb kihívással kell szembenéznie: a Fox5 csatornának ugyanis nyilatkozott egy Ginger White nevű Georgia-i üzletasszony (a jobb oldali képen), aki nem kevesebbet állít, mint hogy több mint egy évtizeden keresztül viszonya volt a politikussal.

Tudtam, hogy nős. És azzal is tisztában voltam, hogy egy rendkívül helytelen helyzetben, kapcsolatban veszek részt” - mondta a nő, aki „meglehetősen egyszerű” ügynek nevezte a viszonyt, ami szerinte 13 éven át tartott.

Herman Cain mindenesetre megpróbált elébe menni az eseményeknek és még hétfőn interjút adott a CNN-nek, melyben azt mondta, felkészült rá, hogy megvádolják majd egy „hosszabb viszonnyal”, és egyúttal rögtön tagadta is, hogy bármi helytelent cselekedett volna. Bár nem nevezte meg Ginger White-ot, azt mondta, olyasvalaki támadja majd, akiről azt hitte, a barátja.

A meghatottság előtti utolsó pillanatban azért eláruljuk, hogy nem Ginger White az első nő, aki azzal állt elő, hogy szexuális kapcsolata volt a politikussal. Herman Cain eddig természetesen mindent tagadott.

A külpolitika nem az erős oldala

Nem csak a félrelépései okoznak kellemetlen pillanatokat a republikánus politikusnak. Már mi is írtunk róla korábban, mennyire tájékozatlan külpolitikai kérdésekben. Egy interjú során például Líbiáról kérdezték, mire a következő választ adta: „OK, Líbia. Az elnök támogatta a felkelést, igaz? Obama felszólított Kadhafi eltávolítására. Csak azért, hogy biztos legyek benne, ugyanarról beszélünk, mielőtt azt mondanám: Egyetértettem vele. Vagy nem, nem értettem egyet”.

Még korábban pedig arra figyelmeztetett, hogy szerinte Peking komolyan dolgozik atomfegyver kifejlesztésén. (Kína 1964 óta atomnagyhatalom.) A külpolitika fontosságáról vallott nézeteit mi sem bizonyítja jobban, mint az a mondata, mely szerint „ha megkérdezik tőlem, ki Übeki-beki-beki-beki-sztán-sztán elnöke, akkor azt mondom: 'Nem tudom. Miért, maga tudja?'”. A kijelentésen állítólag nagyon jót szórakozott az éppen Afgani-sztán-sztán-sztánban tárgyaló Hillary Clinton külügyminiszter és az afgán elnök, Hamid Karzai.

A külpolitikai járatlansága miatt persze még aligha bukná el a republikánus elnökjelöltségért folytatott harcot, de a félrelépésekről szóló vádak alighanem már önmagukban is meghatározzák a politikai sorsát.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Ha tetszett a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

Ahol az extrém gazdagokat is megbüntetik

Nézegessen betiltott reklámokat!

Ezek megőrültek!

Újabb csúnya sztárbaki