Ha a nőket a volán mögé engedjük, akkor jelentősen megnő a szexuális kapcsolat esélye, mert eme istentelen cselekedet következtében erősebben keverednek a nemek és a folyamat a szexet dicsőíti. Nem vicc.

A fenti bekezdés tényleg nem vicc, a felfedezés egy vezető akadémikus műve, aki megfigyelését el is küldte a királyi tanácsadó testületnek, ahol egyebek mellett az országos döntések előkészítése zajlik.

Jó, eláruljuk, Szaúd-Arábiában járunk, a tét pedig nem kicsi (és messze nem arról szól, hogy a nők vezethetnek-e autót, amit egyébként a jelenlegi törvények szerint nem tehetnek), hiszen az ultrakonzervatív nyomásgyakorló körök és az óvatos reformokat pártoló Abdullah király közti kötélhúzásról van szó.

Szavazni majd szavazhatnak

A jelentés szerint amennyiben a nők is a volán mögé ülhetnek, akkor fennáll a veszélye annak, hogy elterjed a házasság előtti szexuális együttlét, hiszen a nemek az eddiginél többet érintkezhetnek, és a sofőrködés divatosabbá teszi a szexet is. (Ezt ugyan ebben a formájában nem nagyon értjük, viszont nem is élünk Szaúd-Arábiában.) Mindenesetre ezt állítja a jó nevű akadémikus, Kamal Subhi által készített, és a monarchia egyik tanácsadó testületeként működő Shura bizottságnak megküldött tanulmány.

A szaúdi nők egyébként már többször is megpróbáltak szót emelni az autóvezetésüket tiltó törvény ellen, és általában véve is, elég komoly nyomás nehezedik Abdullah királyra, hogy indítson be reformokat. Az uralkodó már tett is egy-két lépést, így például a 2015-ös önkormányzati választásokon már a nők is szavazhatnak.

Dupla elvárás

A király már csak azért sincsen könnyű helyzetben, mert az uralkodócsalád legitimációjának jelentős része a wahabista klérustól származik, így értelemszerűen nagyon óvatosan kell lavíroznia a belső és a külső elvárások között.

A reformok híveinek aligha volt jó hír, hogy a 87 éves Abdullah októberben Nayef herceget nevezte meg utódjául, aki inkább hagyományőrző, konzervatív körökhöz áll közel.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Ha tetszett a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

Elképesztő képek Marilyn Monroe-ról

Szexbotrány a börtönben

Az utóbbi évtizedek legnagyobb sztrájkja

Keresztapák fekete napjai