Jelenleg is zajlik annak a két rendőrnek a tárgyalása, akiket azzal vádolnak, hogy még tavaly nyáron olyan brutálisan megvertek egy hajléktalant, hogy az belehalt sérüléseibe. Videó csak felnőtteknek!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az eset még tavaly július 5-én történt a kaliforniai Fullertonban. A videón is jól látszik (15'20”-tól), ahogyan a rendőrök odalépnek az egyébként mentális problémákkal küzdő Kelly Thomashoz, majd ütni kezdik. A brutális verésbe a férfi öt nappal később halt bele. (A videót csak linkeljük, mindenkinek a saját döntése, megnézi-e.)

Az Orange megyei halottkém megállapította, hogy a verés közben szerzett sérülései és a bilincseléskor elszenvedett „mechanikus mellkas-összenyomódás” okozták a 37 éves férfi halálát.

Az esetben részt vevő hat rendőrből kettő ellen emeltek vádat, és bár korábban a rendőrség azzal próbálta védeni őket, hogy a férfi nem volt együttműködő és agresszívan lépett föl, a hét elején nyilvánosságra hozott videófelvételen is látszik, hogy ez nem így történt.

Ráadásul a helyszínre érkező mentők először a rendőrök kisebb zúzódásait és sérüléseit látták el, mielőtt az eszméletlen férfival kezdtek volna foglalkozni, aki gyakorlatilag a szemük láttára, az aszfalton vérzett el.

Az ügyben tanúkánt meghallgatott mentősök szerint ez a rendőrök kifejezett kérésére történt így.

Az ügy tárgyalása még nem ért véget.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Fiatal lányok alkoholmámorban

Idióta szülők

Jeremy Clarkson „rasszista” botránya

Itt töltötte a romantikus éjszakát Vilmos és Kate

Akik szembeszálltak a hatalommal