A fényszennyezés ellen, és az éjszakai égbolt egyetemessége mellett akart síkra szállni az a kezdeményezés, melynek keretében nemzetközi fotópályázatot hirdettek. Íme, egy szubjektív válogatás a legjobbakból!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az International Earth and Sky Photo Contest (Nemzetközi Föld és Ég Fotóverseny) pályázatára több mint hatszázan jelentkeztek a világ 50 országából. A szervező The World at Night (Éjszakai Világ) alapító-igazgatója szerint a cél az volt, hogy megmutassák, a kultúrák és a vallások különbsége eltűnik az éjszakai égbolt alatt.

Emberek vagyunk ugyanazokkal a szenvedélyekkel. Amikor felnéz az ember az éjszakai égboltra, az általunk létrehozott politikai határok eltűnnek, mert úgy érezzük, egyazon tető alatt élünk” - mondta Babak Tafreshi.

Az Astronomers Without Borders (Csillagászok Határok Nélkül) nevű szervezet projektjeként létrehozott Éjszakai Világ kezdeményezésének egyik fontos célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a fényszennyezésre, ami az emberek és az állatok pihenését is befolyásolja.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Az év legbotrányosabb reklámkampánya?

Sztárok furcsa alvási szokásai

Halálos bűn: táncoltak és énekeltek

A sárban verik egymást a rendőrök

Brutális balesetek az autózás hőskorából