Alighanem kivégeztek öt nőt, mert egy lagzin nem átallottak férfiakkal táncolni és énekelni, és ezzel súlyosan vétettek a törzsi szokások ellen Pakisztán északi részén.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az eset a pakisztáni Kohistan településen történt, és a helyi hagyományok szerint halálos bűnt elkövető nők felett a törzsi tanács mondta ki a halálos ítéletet paráznaság és családjuk nevének meggyalázása miatt.

A nőket már alighanem ki is végezték - vagy lelőtték, vagy elvágták a torkukat és a közeli Seertaiy településen temették el őket. A bizonytalanságot Kohistan elzártsága okozza (a falu két napi járóföldre van a legközelebbi úttól), de a történteknek van két tanúja (két férfi, akikkel a nők állítólag táncoltak és akiket szintén halálra ítéltek, de megszöktek) és videó is készült a táncról. A felvétel készítőjét, Mohammad Afzalt és két fivérét szintén letartóztatták.

A két tanú, Bin Yasir és Gul Nazar állításai nyomán a tartományi vezetés vizsgálatot indított. Az ügy a Legfelsőbb Bíróság elé került, mely felszólította Kohistan elöljáróit, hogy bizonyítsák be, a két nő életben van, például azzal, hogy hagyják őket megjelenni a testület előtt. Ez azonban nem történt meg, a település elöljárói ezt a rossz idővel indokolták.

Mind az öt lányt, Bazgart, Amnát, Shaheent, Begumot és még egyet május 30-án megölték. Négy szemtanúm is van rá” - mondta riportereknek a tárgyalást követően Afzal Khan, aki szerint a falu törzsi tanácsa embereket küldött utána és a másik tanú után, hogy végezzenek velük.

UPDATE: A helyi The International News internetes honlap szerint az esetet kivizsgáló hivatalos testület megállapította, hogy a nők életben vannak. Ha igaz, akkor őszintén örülünk. Köszönet a találatért glass nevű kommentelőnknek!

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A sárban verik egymást a rendőrök

Brutális balesetek az autózás hőskorából

Amerika rejtett arcai

A királynő találkozásai: Chaplintől Lady Gagáig

A náci szörny cellájában