Egészen rémületes dologra derült fény Indiában, ahol egy abortuszt végző orvos kutyákat használ a magzatok eltüntetésére, így kerülvén ki a hivatalos eljárásokat.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az indiai Maharashtra állam egész Indiában a legrosszabb lány-fiú mutatóval rendelkező térség, egy tavalyi népszámlálás szerint minden 1000 születendő fiúra 801 lány jut. 

Mint kiderült, az állam Beed nevű városában egy abortuszt végző orvos kutyákat tartva szabadul meg a nem kívánt (és mint a fentiekből kiderült: jellemzően kislány) magzatoktól, megkerülve a hivatalos utat, és elkerülve rengeteg kellemetlen kérdést és vizsgálatot.

Rejtett kamerás felvétel

A helyzetre egy jótékonysági szervezet, a Lek Ladki Abhiyan hívta fel a figyelmet, akik meg is nevezték az orvost Dr. Sudam Munde személyében, aki egy 2010-es rejtett kamerás felvételen nyíltan beszél arról, miként eteti meg az abortusszal elvett női magzatokat öt kutyájával.

Találtunk valakit, aki a saját szemével látta, ahogyan a kutyákat etetik” - mondta Varsha Deshpande, a jótékonysági szervezet szóvivője, hozzátéve: „Ezt mindenki tudja Beedben, de a rendőrség nem tesz semmit, mert Munde befolyásos személyiség”.

Az orvost nem sokkal később le is tartóztatták, ám (igazolva Deshpande szavait) valamivel ezt követően szabadon engedték és azóta is praktizál.

Az állam szakminisztere is tud róla

Ami komolyan elgondolkodtató, hogy az állam (amely egyébként a második legnépesebb Indiában) egészségügyi minisztere (a jobb oldali képen) is beismerte, hallott az ügyről – és mégsem történik semmi érdemleges. „Hallottam erről a gyakorlatról, de nincsen semmilyen bizonyítékunk” - mondta Suresh Shetty.

Ugyanakkor némi reménysugarat jelenthet, hogy a miniszter azt is közölte: miután tudomása van arról, hogy a helyi rendőrség „hatalmas nyomás” alatt van, úgy döntött, másik rendőri egységet kér fel a vizsgálat lefolytatására.

A saját orvosunkat, aki az ügy kivizsgálására látogatta meg Munde kórházát, bűnözők bezárták egy szobába és erőszakoskodtak vele, majd felszólították, hogy távozzon” - tette hozzá az egészségügyi miniszter, aki közölte: felkérték a belügyminisztériumot, biztosítson védelmet az egészségügyi tárca munkatársainak.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Tíz legendás sztárházasság (plusz egy)

Mivel etetnek a kórházakban?

Szexuális erőszak a börtönökben

Minden idők leghülyébb fotói?

42 perc szex