Egészen sajátos módját találták ki a születésszabályozásnak egy indiai államban, ahol azok, akik önként lemondanak a gyermekvállalásról, különböző értékes ajándékot kapnak.


India egyik legnagyobb problémája a hihetetlen tempóban növekvő népesség, ami egyes előrejelzések szerint oda vezet, hogy 2030-ra az ország a lakosság számában megelőzi Kínát.

Az egyik indiai állam, Radzsahsztán elöljárói (nyugati szemmel legalábbis) meglehetősen sajátos módszerrel próbálják meg önmaguk sterilizáltatására ösztönözni az embereket: aki önként jelentkezik, az cserébe autót (a világ legolcsóbb személygépkocsijai közé tartozó Tata Nanót) vagy egyéb vonzó ajándékot (televíziót, turmixgépet) nyerhet.

Nem egyedülálló eset

Az állam egyik városa, Jhunjunu vezető orvosa úgy számol, a nyeremények akár 20 ezer férfit és nőt is rávehetnek arra, hogy örökre mondjanak le a gyermekáldásról.

Egyébként több indiai állam is hasonló módon próbálja elejét venni a túlnépesedésnek. Az 1970-es években országos kampány is zajlott, amit azután állítottak le, hogy olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint több ezer férfit és nőt kényszerítettek sterilizációra.

Csatlakozz hozzánk és több mint kétezer barátunkhoz a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható!  Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!

Ha tetszett a poszt, akkor ajánljuk ezeket is:

Tragikus történet halálról és önzetlenségről

Utazzon igazán egzotikus helyekre!

Mi a világ kedvenc étele?