Nem vicc: egy férfi azért került rácsok mögé, mert megpróbálta kifújni az orrát egy metróállomáson. Pechjére éppen arra járt egy rendőr – a történet vége pedig az erősítés megérkezése után a börtön lett.

Alfred Murphy aligha gondolta, amikor az atlantai metró egyik állomásán hirtelen nem talált zsebkendőt magánál, hogy mekkora bajba keveredik. Az amerikai férfi önkiszolgáló jelleggel az egyik karbantartó kézikocsijához ballagott és letépett egy darab papírtörlőt, hogy segítsen magán.

Pechjére ekkor megjelent egy rendőr és közölte vele, hogy tiltott dolgot művel, azonnal hagyja abba, a törlőt pedig tegye vissza a kocsira. Alfred Murphy azonban ügyet sem vetett rá, tovább fogta a törlőt és letépett róla egy darabot, majd kifújta az orrát (igaz, meglehetősen hangosan, ezt azért tegyük hozzá…).

Elszabaduló indulatok

A zsaru teljesen feldühödött és (a törvény nevében!) felszólította a férfit, hogy hagyja abba az orrfújást. Alfred Murphy még ekkor sem vette komolyan a rendőrt, befejezte az orrfújást, majd közölte: úgy véli, hogy a megváltott metrójegy feljogosítja arra, hogy szükség esetén használja az Atlantai Városi Gyorsvasút Hatóság különböző kényelmi szolgáltatásait, jelen esetben a kézikocsin található papírtörlőt.

A jelek szerint addigra kissé elborult agyú rendőr nem volt vicces kedvében, és felszólította a férfit, hogy azonnal hagyja el az állomás területét. Ez volt az a pillanat, amikor az utas a segélykérő telefonhoz lépett és (legalábbis a rendőri jelentés szerint) „összefüggéstelen állításokban jelentette ki, hogy megtámadták és több rendőr megpróbálja megölni”.

A zsaru ekkor erősítést (!) hívott, mire Alfred Murphy „erőszakossá vált és ellenállt, miközben a telefon kagylóját szorongatta” (újabb idézet ugyanabból a rendőri jelentésből). Ekkor állítólag fejbe vert egy zsarut, egy másikat pedig orrba vágott. A helyszínen letartóztatták, majd később megvádolták.

Tanulság? Olyan sok van, hogy inkább neki sem kezdenénk, de egy dolog biztos: érdemes hallgatni a szülői tanácsra: „Fiam / Lányom, mindig legyen nálad zsebkendő!” Akkor legalább nem kerülünk börtönbe.

Fent vagyunk a különböző közösségi oldalakon, a Facebook-on (csak egy lájk és már szórjuk is a sztorikat) és az iwiwen is. Mindkét helyen bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!