Merőben szokatlan módszerhez folyamodott a Los Angeles-i rendőrség, amikor sztárokat keresett meg, hogy a Twitteren keresztül segítsenek nekik a forgalmi dugók közzétételében.

Káosz köszönthet Los Angelesre a jövő hónapban, amikor lezárják az egyik legfontosabb autópálya-szakaszt, a 405-östA hatóságok minden elképzelhetőt megtesznek, hogy értesítsék az autósokat a várható megadugókról, tartanak sajtótájékoztatót, hirdetéseket tesznek közzé, e-maileket küldenek körbe és az autópályán magán is terjesztik a hírt.

Minket azonban nem ez a része érdekel igazán a történetnek, hanem egy meglehetősen eredeti megoldás. A rendőrség vezetői ugyanis azt találták ki, hogy felkérik a hatalmas Twitter-táborral rendelkező hírességeket (színészeket, zenészeket, sportolókat), hogy saját oldalukon is tegyék közzé a híreket.

Lady Gaga, Ashton Kutcher és a többiek

A kérés kettős: a hatóságok egyfelől azt kérik a sztároktól, hogy kérjék meg követőiket: kerüljék el a 10 km-es lezárás hétvégéjén (július 15. egyébként, ha valakit érdekel) az érintett szakaszt, illetve ha tehetik, maradjanak az otthonuk közelében.

A Los Angeles-i rendőrség már felvette a kapcsolatot Lady Gaga (fenti képünkön, 11,3 millió követő), Ashton Kutcher és Demi Moore (7 és 3,7 millió), valamint Kim Kardashian (8 millió) képviselőit, hogy ügyfeleik vegyenek részt a kampányban. Bár még csak Kim Kardashian küldött ki figyelmeztető üzenetet, a rendőrség abban reménykedik, hogy amint közeledik a rettegett hétvége, a többiek is csatlakoznak hozzá.

Mindegy mit csinálnak, csak útnak ne induljanak!

Az ötlet lényegében annyi, hogy küldjék ki (re-tweeteljék) az üzenetet, mely szerint ajánlott elkerülni a 405-ös körzetét, mert aki ebbe belekeveredik, csúnyán ráfaraghat. A másik üzenet, hogy használják ki ezt a hétvégét a vásárlásra, az eddig elhanyagolt szomszédokkal való ismerkedésre, a soha-el-nem-készülő ház körüli munkák befejezésére, vagy egy házibulira” - mondta a Los Angeles-i rendőrség egyik szóvivője, Andy Neiman.

A rendőrség erősen reméli, hogy a sztárok segítenek minél kisebb fájdalommal megúszni a rettegett hétvégét, és főleg azokat tudják majd elérni, akiket a hagyományos utakon (tévé, rádió, újságok) nem sikerül elérni.

UPDATE: Időközben Ashton Kutcher és Demi Moore is besegített a Los Angeles-i rendőrségnek, azaz kitweetelték az üzenetet. Ezek szerint működik a dolog.

Egy pillanatra eljátszottunk a gondolattal, hogy Magyarországon kit vagy kiket lehetne felkérni hasonló esetben. Várjuk az ötleteket!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható!  Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!

Ha tetszett a poszt, akkor ajánljuk ezeket is:

Utazzon igazán egzotikus helyekre!

Horrorbaleset az autópályán

Hol a legolcsóbb a benzin?