Larry King ment, Piers Morgan pedig érkezik, mint a CNN sztárriportere. Az első adások programja több mint parádés.

Oprah Winfrey. Howard Stern. Condoleezza Rice. Ricky Gervais. George Clooney. Ami közös bennük (a világhírnéven túl, persze) az az, hogy ők Piers Morgan jövő héten debütáló műsorának első vendégei.

Hogy kicsoda Piers Morgan? Mielőtt Larry King utódjává avanzsált volna a CNN-nél, elsősorban a brit bulvárlap-piac egyik vezető személyisége volt, főszerkesztette a The News of The World-öt (1994-95) és a Daily Mirrort (1995-2004) is. Természetesen nem lesz neki ismeretlen az amerikai televíziózás (és ez igaz fordítva is), hiszen a nagy sikerű America’s Got Talent tehetségkutató show egyik zsűritagjaként is dolgozott.

"Na, ki ebben a műfajban a legnagyobb? Larry King."

De visszatérve a Piers Morgan Tonight (nem túl fantáziadús) című műsorhoz: a CNN már folyamatosan hirdeti, New York pedig elmerült a Morgan-partikban (alig kis túlzással a Morgan-mániában).

Ilyenkor persze mindig kiderül, hogy a debütálásra váró életének egyik nagy álma vált valóra és nincs ezzel másként Piers Morgan sem: „Amikor elkezdtem tévézni még Nagy-Britanniában, arra gondoltam: ’Na, ki ebben a műfajban a legnagyobb? Larry King’. Minden este műsoron van, 200 országban látható, nincs hozzá hasonló. Hogy ezt elérhessem, Amerikába kell mennem – és én meghoztam ezt a döntést”.

Hiányzik a humor

Ugyanakkor Piers Morgan nem tagadta meg a nyomtatott sajtóban eltöltött éveket sem, így aztán némi elemzésbe is bocsátkozott a két ország sajtóját összehasonlítva, elsősorban a cinizmust emelve ki különbségként. „Az amerikai újságírók túl komolyan veszik a hírt, így aztán ha ezen a területen dolgozol, akkor egyúttal visszautasítasz minden cseppnyi frivolságot. Azt hiszem, a CNN egyik problémája is az, hogy kicsit talán túl komolyak, félnek attól, hogy jól érezzék magukat, attól tartva, hogy az gyengítheti a márkát” – vélekedett Piers Morgan.

„Nem kell mindig feltétlenül halálról és pusztulásról beszélni. A hírek megindítóak és viccesek is lehetnek, az a célom, hogy az interjúim híreket generáljanak. Azt akarom, hogy frivolak, kacérak, váratlanok, izgalmasak legyenek. Érdekes kulturális harc lesz, amikor mindez összeütközik a hagyományos amerikai hírkoncepcióval” – vetítette előre Piers Morgan az esetlegesen adódó feszültségeket.

Mindenesetre érdemes lesz a műsort ilyen szemmel is figyelni.