Egy merényletre készülő észak-koreai férfinél foglalták le azokat a fegyvereket, melyek mintha egyenesen egy James Bond-filmből kerültek volna elő.

 

Egy fekete zseblámpa, Rendőrség felirattal az oldalán, de amely valójában pisztolyként is működik – egyebek mellett ezt találták meg annál az észak-koreai férfinál, akit azzal gyanúsítanak a dél-koreai hatóságok, hogy egy emberi jogi aktivista meggyilkolására küldték Szöulbe.

A töltött fegyverben található golyót mérgező vegyszerrel vonták be, a hatóságok szerint a „pisztoly” hatósugara mintegy 10 méter. A dél-koreaiak a televízióban be is mutatták a fegyvert, a matracra kilőtt golyó mélyen befúródott, igaz, csak 5 méter távolságban.

A hatóságok által csak a családnevén, Anként emlegetett férfinek megbeszélt találkozója volt Park Szang-hak emberi jogi aktivistával, akit a gyanú szerint meg kellett volna gyilkolnia.

Trükkös fegyverek

Elfogásakor An zsebében találtak még egy, töltőtollba épített fegyvert, mely egy pengevékonyságú lövedéket tud kilőni, valamint egy mérgezett tűvel ellátott golyóstollat.

A méreg a jelek szerint az 54 éves gyanúsított kedvence lehet, hiszen több, különböző méreggel töltött kapszulát is találtak nála.

Visszatérve Park Szang-hakhoz, nem véletlen, hogy csípte az észak-koreai vezetés szemét, hiszen az általa vezetett szervezet rendszeresen röptet át légballonokat a két országot elválasztó határon, rajta rövidhullámú rádiókkal és a Kim Dzsong-Il (fenti képünkön jobbra, a férfi, aki nem Sean Connery) vezette rezsimmel szemben kritikus üzenetekkel.

Gyanús menekültstátusz

Mást ne mondjunk, a legutóbbi üzenetben arra biztatták az észak-koreai népet, hogy keljen fel a diktátorral szemben, valahogy úgy, ahogyan az észak-afrikaiak tették az elmúlt hónapokban.

An története is tanulságos, hiszen a férfi menekültstátuszt kapott a 90-es évek végén Dél-Koreában, amikor egyszer csak megjelenve azt állította, hogy az északi különleges erők tagja és megszökött a kommunista diktatúrából.

A következtetéseket mindenkinek a fantáziájára bízzuk...

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Ja, és fent vagyunk a Twitter-en is sztárhírekkel, érdekességekkel.

Korábbi posztjaink közül ajánljuk:

Hátborzongató metrózás

Szupermodellből sikerszerző

Nagyot kaszáltak Steve Jobs halálán