Formabontó módon kezdjük a tanulsággal: ha az ember amerikai elnök szeretne lenni, nem árt, ha van egy (vagy több) csinos lánya. Ha ezek a lányoknak humoruk is van, ráadásul előszeretettel használják a közösségi médiát, akkor abból még akár valami jó is kisülhet.

Nem mernénk hatalmas összegekben fogadni arra, hogy az Egyesült Államok következő elnökét Jon Huntsmannek hívják majd, de még arra sem, hogy az Egyesült Államok korábbi kínai nagykövete lesz a republikánus elnökjelölt. Nézzünk szembe a fájdalmas valóval: a mormon politikus jelen pillanatban meglehetősen a sor végén kullog és hacsak valami csoda nem történik...

viszont lehet, hogy ez a csoda már megtörtént. Jon Huntsmannek ugyanis – jó mormonhoz méltón – van 7 gyermeke, akik közül hárman gondoltak egyet és elkezdték használni a közösségi médiát, elsősorban a Twittert.

Szarkazmus és szellem - a nyerő páros

A huszonéves lányok szellemessége és szarkazmusa váratlanul kirobbanó sikert aratott, olyannyira, hogy ma már saját jogon is sztárok, követőik száma folyamatosan gyarapodik – ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük, miket írnak.

Mielőtt azonban figyelembe vennénk, röviden bemutatjuk őket. A 23 éves Liddy nemrég diplomázott és jövőjét a divatiparban képzeli el. Nővére, a 25 éves Abby tévében és PR-területen dolgozik, a 26 éves Mary Anne pedig zongoratanárnő. Így együtt pedig ők a Twitteren a Jon2012girls.

Tiszteletlen (hadd ne mondjuk, néha kifejezetten pimasz) üzeneteik és fotóik fantasztikus bepillantást engednek egy politikai kampány mindennapjaiba, és nem kímélik apjukat sem (például amikor a kampányközpont a napfényes Floridából a nem annyira napfényes New Hampshire-be költözött, lakonikusan csupán annyit jegyeztek meg: „Kösz, apu!”.)

"Mi hozzuk a keresztapát"

Persze az apjukra azért vigyáznak (végtére is a cél a kedves papa kampányának segítése), ellenben ellenfeleit ritkán kímélik. Így járt az egyik esélyes republikánusnak tartott Mitt Romney (szintén mormon politikus egyébiránt), aki az egyik nyilvános vita alkalmával kapott egy szépet tőlük: „Mit is tudhat Romney Kínáról? Összesen egyszer volt ott, akkor is az olimpia alatt. A Panda Express [egy kínai gyorsétteremlánc Amerikában – Kívül tágasabb] nem számít”.

Egy másik alkalommal a csajok sajátos meghívót nyújtottak át Mitt Romney jólfésült fiainak egy nevadai vitapartira: „Vad Vegas. Mi hozzuk a keresztapát [egy harmadik republikánus jelölt, Herman Cain korábban a Godfathers pizzérialánc tulajdonosa volt, Vegas pedig híres arról, hogy a maffia alapította – Kívül tágasabb], ti hozzátok a diétás kólát... A mormon templomi kórus meg DJ-zhet”.

A bajuszos videó

Ha már Herman Cain: a ma már mindenki által Huntsman-lányokként emlegetett hölgyek természetesen kihasználták a kínálkozó alkalmat és kegyetlenül kiparodizálták a republikánus politikus egyik kampányfilmjét (ami egyébként meglehetősen jó eséllyel indulna a minden idők egyik legpocsékabb kampányvideója címért). Íme az eredeti:

És a paródia:

Új sztárok születtek tehát az amerikai előválasztási kampányban – a nagy kérdés persze most már csak az, hogy sikerül-e aput feljebb tornászni a képzeletbeli létrán.

Ha idáig eljutott, nem maradt más hátra, mint egy kattintás után csatlakozni hozzánk a Facebook-on – nem lesz egyedül, hiszen több mint 3500-an várják!! Ha van Twitter-e, akkor ott se hagyjon ki minket!