Vajon ki az, aki szinte hermetikusan elsötétíti a szobáját? Vagy aki ha teheti 15 órát alszik egyszerre? És ki lehet az, aki magaslati kabinban tölti az éjszakákat? Rögtön eláruljuk!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Tom Cruise

Sok ember életét keseríti meg a horkolás – azon már persze lehet vitatkozni, hogy horkolni, vagy hallgatni rosszabb... Így aztán nem meglepő, hogy a sztárok között is van olyan, aki mellett nem könnyű pihenni. Ilyen Tom Cruise is, ám felesége, Katie Holmes nem hagyja magát és építtetett egy hangszigetelt horkoldát, azaz egy helyiséget, ahol férje nem zavarja a család nyugalmát.

Eminem

A szakemberek szerint célszerű minél sötétebb szobában aludni, hiszen az minőségibb pihenést tesz lehetővé. Eminem megfogadta a tanácsot, bár alighanem kissé túlzásba viszi az elsötétítést, amikor minden ablakot alufóliával von be, így próbálván meg kirekeszteni a fényt. „Azért döntött így, mert állandóan más és más időzónába utazik” - mondta egy, a rappert közelről ismerő forrás a The Sun brit lapnak.

Mariah Carey

Köztudott, hogy ha van igazi dívaként (hogy finomak legyünk...) viselkedő sztár, akkor az az amerikai énekesnő. Alvási szokásai sem nevezhetők átlagosnak, hiszen a szakemberek által ajánlott 7-8 óra helyett ha csak teheti 15 órát (!!) alszik. Ezt ő maga árulta el az Interview magazinnak még 2004-ben.

Természetesen nem is Mariah Carey-ről beszélnénk, ha csak simán lefeküdne aludni, mint bármelyikünk. A szobájában 20 párásító készülék dolgozik egész éjszaka, ami hite szerint egyebek mellett a torka kiszáradását hivatott megelőzni. (Bár hogy erre egyetlen egy darab miért nem elég neki, számunkra nem világos...)

Lady Gaga

Talán még emlékeznek arra a tojásszerű izére, amiben az énekesnő a tavalyi Grammy-gálára érkezett. Nos, a jelek szerint megtetszett neki a dolog, mert a hírek szerint azt tervezi, hogy New York-i lakása felújításakor az ágya helyét egy hasonló tojás foglalja majd el. Ezek szerint kényelmes lehetett...

Karl Lagerfeld

A divattervező ragaszkodik a kapi 7 óra alvásához, amiben semmi különleges sincs. Abban már inkább, hogy – mint azt a Harper's Bazaar magazinnak elmondta – egy hosszú, egész testet eltakaró fehér hálóingben alszik, amit külön neki gyárt a párizsi Hilditch & Key egy 17. századi minta alapján, amit Karl Lagerfeld a Victoria and Albert Museumban látott Londonban.

Michael Phelps

A végére hagytuk az úszórekorder Michael Phelps-t, aki – mint kiderült – még álmában is dolgoztatja a szervezetét. Mint azt a CBS 60 Minutes című műsorában nemrég elárulta, egy magaslati körülményeket imitáló kamrában alszik.

Hiába vagyok a hálószobámban, még egy ajtón keresztül kell mennem, hogy eljussak az ágyamig. Olyan, mint egy hatalmas doboz” - nyilatkozta. A kamra egyébként 2600-2700 méteres magasságot imitál, ami folyamatos munkára készteti a szervezetét pihenés közben is.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Halálos bűn: táncoltak és énekeltek

A sárban verik egymást a rendőrök

Brutális balesetek az autózás hőskorából

Amerika rejtett arcai

A királynő találkozásai: Chaplintől Lady Gagáig