A jelek szerint a malibui tengerpartot is elérte a válság, pedig ott olyan milliárdosok tengetik napjaikat (vagy legalábbis azok egy részét), mint Paul Allen, Larry Ellison vagy David Geffen.

 

Megijedni éppen nem kell (szinte látjuk magunk előtt, ahogyan olvasóink a szívünkhöz kaptak „szegények, szegények” felkiáltással megtoldva), de a malibui Milliárdosok Tengerpartja eddig nem arról volt híres, hogy nagyon próbálnának megszabadulni az ingatlanoktól – ha pedig mégis, akkor a horrorár garantált volt.

Mindenesetre amikor egy-egy ingatlan mégis gazdát cserélt, az szinte soha nem azért történt, mert a korábbi tulajdonosnak muszáj volt megválni a házától. A hétvégén azonban mindez megváltozik, ugyanis kalapács alá kerül William J. Chadwick befektetési bankár és neje háza.

Az igazán érdekes a történetben a kikáltási ár, a licit ugyanis 22 millió dollárról indul, ami persze nekünk, közönséges földi halandóknak a hú és a ha kategóriája, ám ha figyelembe vesszük azt is, hogy 2008-ban még 65 millió dollárért kínálták az ingatlant, akkor mindjárt más a helyzet.

Mi szem-szájnak ingere

Mit is kaphatunk ennyi pénzért? Nos, egy közel ezer négyzetméteres házat, saját tengerparttal. A házban van 9 és fél fürdőszoba (azt a felet azért megnéznénk...), egy egész falnyi akvárium, saját pub (ha még saját sör- és whisky-főzdéje is lenne...), konditerem, egy Art Deco moziterem és egy hatalmas garázs.

A tulajdonosok persze váltig állítják, hogy nem kényszerből árulják az ingatlant, hanem mert Chicagóba szeretnének költözni és egyszerűen elunták a várakozást.

Zuhanó ingatlanárak

Próbálkoztak a normális ügymenettel, de az nem hozott sikert. Ezért most megpróbálkoznak valamivel, ami a sürgősség látszatát kelti és egyúttal rájuk irányítja a figyelmet” - érvelt a Los Angeles Timesnak a házaspár ingatlanügynöke, Carol Bird.

Akár még el is hinnénk, de az üzenet akkor sem a legjobb (legalábbis szerintünk, de mi nem értünk hozzá, ugye). Az mindenesetre tény, hogy még az egyik legexkluzívabb helyszínen is a jelek szerint a kínálat jócskán meghaladja a keresletet. Számokban ez annyit tesz, hogy a felmérések szerint az év első felében 22,9 százalékkal estek Malibun az ingatlanárak.

Most már tényleg összeszedjük magunkat és lassan elkezdjük sajnálni őket...

Csatlakozzon a már több mint háromezer tagot számláló Facebook-csoportunkhoz, mert az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

A Kívül tágasabbról ajánljuk:

Íme, a világ legnagyobb csokija!

Nem vagyok terrorista, csak pisilni szeretnék”

Gazdagisztánról ajánljuk*

Elkészült a csodajacht – nézze meg!

Ilyen hotelt még nem látott

*= Mi a fene ez? A Gazdagisztán a Kívül tágasabb gyermeke, egy blog, amely kifejezetten a gazdagok életével, a luxussal foglalkozik. Hitvallása szerint kívülállóként nem irigykedik, inkább rácsodálkozik