Nem mindennapi látványt nyújtott az amerikai elnök felesége, amint egy iskolai rendezvényen Beyoncé egyik dalára ropta. A kampány célja a gyerekkori elhízás megelőzése.

Váratlan látogatást tett Michelle Obama az egyik washingtoni iskolában, ahol a Let’s Move! (Mozdulj!) kampányt próbálta erősíteni jelenlétével. Az amerikai elnök felesége nem szégyenlősködött, teljes beleéléssel ropta.

„Beyoncé egyike a kedvenc előadóimnak. Így aztán amikor beleegyezett, hogy újraforgassák a videóját (Move Your Body – KT), és létrejöhessen ez a kampány, nagyon izgatott lettem, mert mindig is erről beszéltünk – a mozgásról és arról, hogy az jó” – mondta Michelle Obama.

„A táncról, a mozgásról szól az egész” – tette hozzá az amerikai First Lady, aki saját bevallása szerint eredetileg nem tervezte, hogy maga is ropni fogja (hogy „ne járassa le magát”), de aztán nem tudott ellenállni – miként ez az alábbi videón is látható.

A Mozdulj! kampány célja, hogy rávegye a gyerekeket az egészséges életmódra, a mozgás szeretetére nevelve őket, így harcolva a gyermekkor elhízás ellen. A jelenség egyébként a nyugati világban lassan drámai méreteket ölt. Az Egyesült Államokban például az elmúlt három évtizedben háromszorosára (15 százalékra) nőtt a túlsúlyos gyerekek aránya. Ha hozzászámoljuk a kórosan elhízottakat is, akkor azt az adatot kapjuk, hogy minden harmadik amerikai gyermek plusz kilókat cipel magán.

Az orvosok szerint a jelenség két alapokra vezethető vissza. Egyfelől a gyerekek és tinédzserek egyszerűen rosszul táplálkoznak, sokan közülük a gyorséttermekben étkeznek, egészségtelen, hízlaló ételeket fogyasztanak.

Másfelől rendkívül keveset mozognak, így aztán már gyerekként nagyobb eséllyel kell szembesülniük olyan (korábban elsősorban a felnőttekre jellemző) betegségekkel, mint a magas koleszterin szint, a diabétesz vagy a különböző szívbetegségek.

Ha valaki kedvet kapott volna a mozgáshoz, segítségül egy videó:

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on (már több mint 1000 fős a klubunk!), az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!