A jelenlegi orosz kormányfő stábja mindent bevet az elnökválasztás hajrájában, hogy meggyőzze a szavazókat arról: Vlagyimir Putyin az ő emberük. Például egy meglehetősen ellentmondásos, nagy vihart kiváltó reklámfilmet is...

Csatlakozz hozzánk a Facebookon és a Twitter-en!

Az első szerelemből történjen? - teszi fel a kérdést egy orosz reklámfilm, majd gyorsan meg is adja a választ: természetesen igen! Más kérdés, hogy mit gondol az ember lánya, ha elsőre Vlagyimir Putyint adja ki neki a jósnő kártyája...

Mielőtt teljesen elmeháborodottnak tűnnénk, eláruljuk, hogy egy orosz kampányfilmről van szó, melyben egy fiatal, a sztori szerint szűzlány elmegy egy jósnőhöz, ahol terítékre kerül a fenti kérdés.

- Lássuk, aranyoskám, kit dob ki neked a végzet - mondja a lánynak a jósnő és kártyát vet.

- Bárcsak szerelem lenne. Ez lesz az első alkalom – feleli pironkodva a szőke lány.

Irány a szavazófülke!

Minden díszlet adott tehát a szexuális töltet hangsúlyozásához, amikor egy váratlan (…) fordulattal egyszer csak (minő borzalom!) az utolsó kártyán Vlagyimir Putyin kormányfő, az elnökválasztás fő esélyese képe jelenik meg. Ezután nincs más hátra a szőkeségnek, mint üdvözült arccal elindulni a szavazóhelyiség felé.

Ha sikerült feldolgozni a maga fantáziátlanságában is hátborzongató történetet és megnézni a videót, akkor eláruljuk, hogy a kisfilmért az Aldus ADV nevű reklámügynökség felelős, amely szerint a cél a fiatalabb generáció voksolásra buzdítása volt (hát ha ezzel szavazásra lehet bírni az orosz fiatalokat, akkor bármit meg lehet velük tenni szerény véleményünk szerint).

Az AFP hírügynökség szerint a társaság azt nem volt hajlandó elárulni, ki rendelte meg a sorozatot – mert hogy több is van belőle. Még ha nem is árulják el, azért olyan őrületes fantázia nem szükségeltetik a kitaláláshoz.

Lecsaptak a blogok

A március 4-i orosz elnökválasztás toronymagas esélyese a jelenlegi államfő, Dmitrij Medvegyev elődje, a jelenlegi kormányfő Vlagyimir Putyin, akit ugyanakkor az elmúlt hetekben, hónapokban meglehetősen sok támadás ért, és bár győzelméhez nem fér kétség, akadt pár kellemetlen pillanata.

Visszatérve a kampányfilmhez, a blogoszféra természetesen azonnal lecsapott a kínálkozó lehetőségre és továbbgondolta a szlogent, például így: „Putyin. Csak az első alkalommal szerelemből? Harmadjára már erőszak kell.” - utalva arra, hogy ha nyer, a politikus harmadik elnöki periódusát kezdené (négy éve azért kellett távoznia a köztársasági elnöki székből, mert a törvény szerint háromszor egymás után senki sem lehet államfő – mit mondjunk, megoldották a problémát).

Nem az első alkalom...

Úgy tűnik egyébként, Putyin környékén komolyan veszik a „sex sells” régi szlogent (azaz hogy a szexszel bármit el lehet adni), legutóbb tavaly novemberben, a parlamenti választások előtt nyúltak ehhez a kampányeszközhöz. Akkor egy kisfilmben egy fiatal pár flörtölt a szavazófülke előtt, majd a nő fogta a srácot és berántva magához jót voksoltak – legalábbis ezt sugallta a film, ami meglehetős felháborodást keltett akkoriban.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Babajóga vagy gyerekkínzás?

Botrányos Whitney Houston-kép 1. rész 2. rész

Így készülnek az Oscar-gálára 

Így tesz tönkre a lottóötös

Falu sürgősen, akciósan eladó!

A leggazdagabb amerikai elnökök