Érdekes kampányt kezdtek az Egyesült Államokban a kábítószer-fogyasztás megelőzése érdekében. Oregon állam egyik megyéjében úgy döntöttek, elrettentésül ilyen volt-ilyen lett képekkel próbálnak hatni az emberekre. Elgondolkodtató képek következnek.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Akár már egészen rövid idő (hónapok, vagy egy-két év) alatt brutális és jól látható roncsolást képes véghez vinni az emberen a metamfetamin-függőség. Ezt az üzenetet próbálja meg egy érdekes kampánnyal eljuttatni az emberekhez (elsősorban a leginkább veszélyeztetett fiatalokhoz) az oregoni Multnomah megyei seriff hivatala által rendelkezésre bocsátott képeken felhasználásával a Faces of Meth (A metamfetamin arcai) című kampány.

A képek alighanem önmagukért beszélnek, nehéz is mit hozzátenni, talán csak annyit, hogy az azokon látható emberek mindegyike már többször is volt előzetes letartóztatásban kábítószer-használat miatt.

Még valami: a szemeket is érdemes figyelni...

UPDATE: Az ember lássa be, ha rosszul fogalmazott... Valóban, ez nem egy teljesen friss kampány, évek óta tart. A képek sem frissek (nem volt nehéz rájönni, hogy 2005-ösek). Ugyanakkor a kampány most is tart, a hírt a napokban találtuk az angolszász (egészen pontosan: amerikai) sajtóban. Ha félreérthetőek voltunk, elnézést. Ettől még a jelenség és a metamfetamin, a kábítószer és a függőségek elleni harcot fontosnak tartjuk, a képeket pedig erősnek.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Itt töltötte a romantikus éjszakát Vilmos és Kate

Akik szembeszálltak a hatalommal

Fordulat a Kennedy-gyilkosság ügyében?

Íme, a világ legkisebb autója

Kate és Vilmos egy éve képekben