Ízlelgessük a dolgot: Justin Bieber a Rolling Stone címlapján… Nem megy? Nekünk sem. A tény ettől még tény marad: a 16 éves kanadai tinibálvány olyan kitüntetést kapott, amiért meg kell emelnünk a kalapunkat (és ezzel egy időben elgondolkoznunk azon, vajon a Rolling Stone még mindig az a magazin-e, amit annyira szerettünk egykoron).

De térjünk rá a lényegre, mégpedig arra a beszélgetésre, melyet a lap újságírója folytatott a popénekessel és melyből elég sok minden kiderül arról, miként is látja a világot Justin Bieber. Következzen néhány, alighanem önmagáért beszélő idézet!

„Nem töprengek rajta. Az a hozzáállásom, hogy minek vacillálni, amikor jól mennek a dolgok? Egy ilyen helyzetben nem kell kérdéseket feltenni. A rajongóim imádnak és kész.” (A sikerről)

"Ti vagytok az ördögök"

„Soha nem leszek amerikai állampolgár. Ti vagytok az ördögök. Kanada a legjobb ország a világon. Elmegyünk a dokihoz és nem kell aggódnunk a számla miatt, de itt, az egész életed adósságban éled az orvosi költségek miatt. A testőröm gyereke koraszülött volt, még most is azt fizeti. Kanadában, ha koraszülött a gyermeked, addig maradsz vele a kórházban, amíg szükség van rá, aztán hazamész.” (A két ország közti különbségről)

„Gyűlölöm a lesifotósokat. Ha valaki állandóan követ, akkor az bűncselekmény. Ha ugyanezt kamerával teszi, az rendben van? Egyáltalán nem értek egyet ezzel.” (A paparazzókról)

„Nem szeretem a pénzt, mert ha egyszer elkezded isteníteni, nagy házad lesz, meg fantasztikus autóid, a szíved pedig üres. Ez az igazság. Nem a levegőbe beszélek.” (A kapzsiságról)

„Michael inspirál, szeretném a lehető legtöbbet elérni abból, amit neki sikerült. Nem tudtam elhinni, amikor meghalt. Arra gondoltam: ’Hú, meghalt és nem is találkoztam vele.’ Szomorú dolog volt.” (Michael Jacksonról)

„Szeretem a szép mosolyú, vicces lányokat. Ami a külsőt illeti, a sötét haj a kedvencem. De nem korlátoznám magam. Szeretem a szőkéket is. Minden típust!” (Nőideáljáról)

„Nem hiszem, hogy helyes lenne a szex szerelem nélkül. Szerintem várnod kell arra az emberre, akibe… szerelmes vagy” (A szex és a szerelem nagy összefüggéseiről)

„Úgy érzem, kötelességem apró magvakat elültetni a rajongóimba. Soha nem mondanám nekik: ’Jézusra van szükséged’, de a műsor végén azzal búcsúzom: ’Isten szeret’.” (A vallásról)

„Nem hiszek az abortuszban. Az embrió is emberi lény. Olyan, mint megölni egy kisbabát. Ha erőszak útján fogant, az nagyon szomorú, de mindennek oka van. Fogalmam sincs, miként lehetne ez indok. Még soha nem voltam hasonló helyzetben, így nem is tudom megítélni.” (Az abortuszról)

"Nem lennének háborúk"

„Nem ismerem a pártokat. De bármi is van Koreában, az rossz.” (Megfogadtuk, hogy nem kommentálunk, de most muszáj: a jelek szerint az ifjú popsztár nem teljesen van tisztában azzal, hogy két Korea van és nagyon nem mindegy, hogy a demokratikus Dél-, vagy a sztálinista diktatúra alatt nyögő Észak-Koreáról beszélünk)

„Nem igazán értek egyet a háborúzással. Szerintem mindenkit békén kellene hagyni. Nem érte., miért támadnak egyesek. Mi az értelme egymás gyilkolásának – a hatalom? Ha senkit nem érdekelne a hatalom, nem lennének háborúk. Kanada nem támad meg senkit.” (A Kívül tágasabb kétségbeesetten próbál visszaemlékezni, hogy 16 évesen így gondolkodott-e. Nem kizárt…)

Hát így valahogy.

A 17. születésnapját március elején ünneplő Justin Bieber egyébként az első előadó, akinek debütáló albumáról hét dala is felkerült a Billboard Hot 100-as listájára. Első teljes hosszúságú albuma My World 2.0 címmel jelent meg alig egy éve, az ezen hallható Baby klipje a YouTube legnézettebb videójává vált. Több mint 465 millió (!!) ember gondolta úgy, hogy rááldoz közel 4 percet az életéből.