Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lehet-e rasszista egy egér?

A kérdés messze nem vicc, sőt, nagyon is komoly. Másképpen fogalmazva: ha egy közszolgálati televízió az adott ország egyik kisebbségét jellemző külső jegyeket (ruházkodás, beszéd) felerősíti és egy szerethető figurát alkot, vajon rasszista lesz-e? Na, éppen ezen vitatkoznak a BBC egyik gyerekműsora kapcsán Nagy-Britanniában.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

0 Tovább

A nagy pandabotrány

Már csak ez hiányzott így, az év végére: kitört a Panda-gate, ami alapjaiban rázhatja meg a... na, jó, ennyire talán nem rémes a helyzet, de kétségtelen: a BBC hatalmas vihart kavart az egyik szokásos évösszegző listájával.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

0 Tovább

Politikusok nyírnák ki Jeremy Clarksont

A Top Gear Magyarországon is népszerű műsorvezetője már a brit parlamentben is téma, képviselők követelik kirúgását a közszolgálati BBC-ből az utóbbi hetekben elhangzott kijelentései miatt.

4 Tovább

Így csalnak a hírekben

Hatalmas botrány van kibontakozóban, melyben érintett lehet a Microsofton keresztül a Vöröskereszt és az ENSZ is. Médiamanipulációk nagyon nagyban.

0 Tovább

Itt az információs világháború

Évek óta kongatják a vészharangot a szakemberek az egyre laposabb, nézhetetlenebb nyugati hírtelevíziók fölött. Most komoly támogatóra leltek, hiszen nem más, mint az amerikai külügyiminiszter kritizálta a csatornákat, az Al Jazeera-t hozva fel pozitív ellenpéldaként.

2 Tovább

Wagwan, Rastaegér, wagwan?

Vajon lehet-e rasszista egy mesefigura attól, hogy felerősíti egy bizonyos társadalmi csoport megkülönböztető jegyeit? Vagy éppen toleranciára tanít? Talán egy most kirobbant botrány megválaszolja a kérdést.

0 Tovább

A provokatív milliomos sztárműsorvezető

A közelmúltban két posztban (itt és itt) is megemlékeztünk Jeremy Clarkson angol műsorvezetőről, aki a BBC-ben gyártott (és világszerte sugárzott) Top Gear című műsor arca, házigazdája és életben tartója. Akkor megígértem, hogy a provokatív idézeteken túl megpróbáljuk bemutatni azt a személyiséget, akinél megosztóbb műsorvezető nem sok van a nyugati féltekén.

0 Tovább

Csúnyán megjárta a BBC

Pert vesztett a világ egyik legnevesebb médiacége, mert az ítélet szerint hátrányosan különböztette meg egyik munkatársát. Miriam O'Reilly visszatér a brit közszolgálati adóhoz.

0 Tovább

Kívül tágasabb

blogavatar

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, ha szeretnéd tudni, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Utolsó kommentek