Hollywood már javában a vasárnap esti (magyar idő szerint éjszakai) Oscar-gálát, a háttérben már napok óta gőzerővel folynak a munkálatok. Jöjjenek velünk a kulisszák mögé!

Csatlakozz hozzánk a Facebook- on és a Twitter-en!

Tulajdonképpen szó szerint az utolsó simításokat végzik a vasárnap esti-éjszakai Oscar-gála helyszínén, ahol helyére kerül a vörös szőnyeg, és természetesen bepillantást nyerhetünk a menübe is.

Wolfgang Puck mesterszakács (a képen) és 350 fős stábja ötvenféle fogást szervíroz majd (büférendszerben, természetesen) az 1500 vendégnek.

A csokiból készült Oscar-szobrokon (a fenti két kép) túl a fogások közt lesz füstölt lazac, csirkés pite fekete szarvasgombával, homáros taco paradicsommal és ecetes gyöngyhagymával, pisztáciavajas céklasaláta, párolt borda parmezános polentával, bárányborda mentás korianderes ecettel, currys, gyömbéres mártással tálalt homár, burrata sajt citrusos balzsamecetes dresszinggel, aranyba csomagolt, héjában sült krumpli kaviárral és créme fraiche-el.

A gála producere, Brian Grazer azt már elárulta, hogy az idei trend a múltidézés lesz a Kodak Színházban, ami nem is csoda, hiszen a legnagyobb esélyesek között emlegetett A némafilmes és bizonyos mértékig a Martin Scorsese rendezte A leleményes Hugo is ezt erősíti (egyben meg is lennénk lepve, ha nem nyernének legalább egy szobrot).

Ha már a szobroknál tartunk, a várakozást erősíti, hogy a hírek szerint a tavalyi év négy győztes színésze (Colin Firth, Natalie Portman, Christian Bale és Melissa Leo) egyaránt az átadók között lesz, míg sok év után ismét Billy Crystal vezeti a műsort (egyébként immár kilencedik alkalommal).

De elég a szövegből, lássuk a további képeket!

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Így tesz tönkre a lottóötös

Nem nyugodhat békében Whitney Houston

Falu sürgősen, akciósan eladó!

A leggazdagabb amerikai elnökök

Szexizmus és kokain: hirdetések a múltból