Nem ma volt, amikor az egyik legnagyobb filmlegenda, Steve McQueen beengedte az életébe a Life magazin fotósát. Bár a következő képek még 1963-ban készültek, legtöbbjük most látható először.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Három hetet töltött Steve McQueennel John Dominis fotós, aki gyakorlatilag a színész életének minden egyes rezdülésénél jelen lehetett ezen idő alatt: a családjával töltött órákban, a barátokkal folytatott táborozáson és a hollywoodi autókázáson egyaránt.

A Life magazin fényképésze 40 tekercs filmet lőtt el ezen idő alatt, néhány csodálatosan intim fotót is készítve, melyek közül a legtöbb egészen mostanáig rejtve maradt a nyilvánosság előtt.

A ma már 90 éves John Dominis szerint a sikeres beilleszkedés kulcsa az volt, hogy nem próbált meg mindenáron ott lenni mindenhol, nem akart tolakodó lenni az ekkor már hatalmas sztárnak számító Steve McQueennel (az amerikai színész ekkor már három évvel A hét mesterlövész után volt és éppen ekkortájt forgatta az A nagy szökés című későbbi klasszikust): „Valahogyan nyugiban voltam az első pillanattól, és nem zaklattam őket minden egyes pillanatban, míg lassan megszokták a jelenlétem. Amikor csináltak valamit, már észre sem vették, hogy ott vagyok”.

Érdekes, hogy a fotózás három hete után John Dominis többet nem találkozott a színésszel, bár továbbra is figyelemmel követte a pályafutását és a vele töltött három hétre mindig büszkén emlékezett: „Nem voltunk igazi barátok, de barátságosak voltak. Bírtak engem, végül egy ezüst bögrét is kaptam, a következő felirattal: 'John Dominisnak, a kötelezőn túli munkáért'. Még ma is megvan”.

A fotós szerint Steve McQueen és első felesége, Neile Adams (akivel ekkor hét éve voltak együtt, végül 16 év után, 1972-ben váltak el) nagyon játékosak voltak és állandóan egymás közelségét keresték. „Egyfolytában csókolóztak. Mindig egymás nyomában voltak” - írta a Life szerkesztőinek címzett feljegyzésében a fotós 1963-ban.

Így aztán nem meglepő, hogy John Dominis meglepetéssel értesült 1972-ben a válás híréről, mert a három hét alatt úgy érezte, a szikra ott van a két ember között. Persze 9 év sok idő, Steve McQueen pedig a válást követő évben elvette a színésznő Ali MvGraw-t, akivel egy évvel korábban, A szökés című krimi forgatásán ismerkedtek össze.

A legendás színész még egyszer nősült, halála évében, 1980-ban vette el Barbara Minty-t.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Lehet-e túl sok szex?

Mi teszi a világsztárt?

Sokkoló javaslat újszülöttek megölésére

A neonácik titokzatos világa

Nem hétköznapi aranyköpések

Szex és politika, avagy az első alkalom