Idén (lenne) 75 éves a képes magazinok etalonja, a Life. Ebből az alkalomból a szerkesztők kiválogatták 75 kedvenc címlapfotójukat.

Rögtön kezdjük egy magyarázattal: az 1936-ban (egészen pontosan november 23-án) először a standokra került Life (az első címlap rögtön itt alant) utolsó nyomtatott példánya 2007-ben jelent meg, azóta honlapként működik. Így válogathattak egy (nyomtatásban) nem létező magazin szerkesztői képeket...

De hogy a lényegről beszéljünk, a megjelenésekor borzalmas kritikákat kapó újság (mást ne mondjunk, az írástudatlanok lapjának is nevezték) gyorsan átütő sikert aratott.

A fénykorát kétségkívül a II. világháború idején és az azt követő években élte, amikor a frontokon készült képsorozataival bevitte a borzalmakat az emberek (főleg persze az amerikaiak) nappalijába. Ezekben az években nem volt ritka, hogy hetente 13,5 millió példányt adtak el belőle.

Nem volt szándékos, hogy a Life háborús magazin lesz, de hát ez történt. Sikerült mindent úgy elmesélni, ahogyan korábban még senkinek” - véli ma Bob Sullivan, a Life Books szerkesztője.

A minőségi fotóiról híressé vált magazin végigdokumentálta a következő évtizedeket is, a természeti katasztrófákat, a hollywoodi sztárok életét és a mindent felforgató hatvanas éveket.

A Life címlapján mindenki szerepelt, aki számított (és néha olyan is, aki nem, de ez a több ezer eset kapcsán nem is olyan meglepő) – Winston Churchill éppúgy, mint Marilyn Monroe és (a fenti képen is látható) Sophia Loren.

Ha idáig eljutott, nem maradt más hátra, mint egy kattintás után csatlakozni hozzánk a Facebook-on – nem lesz egyedül, hiszen több mint 3500-an várják!! Ha van Twitter-e, akkor ott se hagyjon ki minket!

Ha tetszett a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

Botrányt okozott a meztelen aktivista

Ki nem utálja a politikusokat?

Ilyet még nem látott a parlamentben