Könyves, tévés, még mozifilmes megkeresésekkel is bombázzák azt a 9 éves brit kislányt, aki gyakorlatilag napok alatt lett világhírű azzal, hogy blogot indított az iskolai menzáról. Vajon sikerül-e megtartani normális gyereknek?

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Nem mintha olyan nagy érdem lenne, de gyakorlatilag a kezdetektől figyelemmel kísérjük itt, a Kívül tágasabbon Martha Payne hihetetlen történetét, melynek során egy 9 éves brit kislányból pillanatok alatt nemzetközi híresség lett.

A kislány első bejegyzését (a blog címe NeverSeconds) még csak hárman olvasták, ám (ahogyan az már lenni szokott) az internet hirtelen szárnyaira kapta és hirtelen azon vette észre magát, hogy már 40 ezren látogatták.

Teljesen megdöbbentem. Egyáltalán nem vártam ekkora érdeklődést” - mondta a kislány (akinek blogját édesapja segíti) http://kivultagasabb.postr.hu/remes-menu-az-iskolakban . Az iskolai ételről pedig úgy vélekedett: „Általában elég szörnyű. Jó lenne, ha többet adnának, és nem lenne baj, ha lehetne repetázni is... és az sem lenne rossz, ha nem ilyen rémesen nézne ki”.

A blog akkor vált nemzetközivé, amikor amerikai, tajvani, japán és spanyol gyerekek is beszálltak és sorra küldték neki a képeket a menzai kajákról.

A hivatal közbeszól

Ekkor azonban közbelépett a bürokrácia és az iskolát fenntartó önkormányzat úgy döntött, elég volt a blogoló Marthából, majd eltiltotta a kislányt a további írástól. Hatalmas nemzetközi felháborodás tört ki, mire a hivatal kénytelen volt visszakozni.

A szórakoztatóipar persze egyből lecsapott, és ajánlatokkal árasztották el a kislányt: írjon könyvet, szerepeljen a tévében, mi több, még Hollywood is bejelentkezett.

Mióta elkezdődött a dolog, az egész világról érkeztek televíziós megkeresések: Japántól Amerikáig. Jöttek ügynökök Hollywoodból, akik könyv- és filmjogokról beszéltek. De mindet elküldtük. Martha hétfőn ugyanúgy iskolába megy, mint eddig, és folytatja a blogját” - nyilatkozta a kislány édesapja, David Payne, aki egyébként segít is a blogírásban.

Egészen pontosan egyetlen ajánlatot fogadtak el: Nick Nairn séfét, aki azt ajánlotta fel, hogy az adott keretek között segít feljavítani Martha iskolájának menüjét, melyhez a blogon keresztül már 75 ezer font adományt gyűjtöttek.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A legfurcsább bárok a világon

Megható lánykérések

A Kennedy-kampány ritka képei

Betiltják a popcornt?

A szépség áldozatai