Lassan önálló kis gasztrorovattá fejlődünk itt, a Kívül tágasabbon, hiszen a napokban írtunk a brit kórházi menükről, most pedig iskolai körképet adunk.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

két hete írtunk egy brit kislányról, aki saját blogot indított, melyen megmutatja, mi az aktuális menü az iskolai menzán.

Nagy-Britanniában már évek óta téma az iskolai étkeztetés (emlékezetes, hogy Jamie Olivernek is volt egy reformkezdeményezése, komolyabb átütő siker nélkül), ami most újabb lendületet kapott Martha Payne (fenti kép) blogjának köszönhetően.

A kilencéves kislány napok alatt igazi sztár lett, az indulást követően nem sokkal már 40 ezren olvasták, a napokban pedig (és itt térünk rá igazán a mai témánkra) már elérte az egymillió látogatót!

...és nemzetközivé lesz...

Ez persze még aligha érne meg egy külön posztot, ám az már igen, hogy a kislány sajátos (és magányos) mozgalma hirtelen nemzetközivé vált. Gyerekek Amerikából, Tajvanról, Japánból és Spanyolországból sorra küldik neki a képeket a menzai kajákról.

A következőkben megmutatjuk ezeket a képeket és nem tagadjuk, mélye elgondolkoztunk azon, hogy egyikhez másikhoz képest hol vannak a magyar iskolákban a gyerekek elé tett ételek...

Az első képet egy amerikai iskolából,méghozzá a Washington államban található Spokane egyik intézményéből küldték be. A menü meglehetősen egészségesnek tűnik, hiszen sajt, saláta, pulyka, kiwi és brokkoli is van benne. Részünkről OK.

A következő kép is Amerikából érkezett Marthához, méghozzá a chicagói Glenview Schoolból. Ez sem rossz, bolognai spagetti, gyümölcsök, és sok zöldség. Ez is rendben van.

Nekünk mégsem a két amerikai tetszett a legjobban, hanem a következő kép (és még inkább: menü), egyenesen Japánból, Yokohamából. Az elmaradhatatlan rizs mellett ugyanis európai szemnek csupa egzotikus finomság van a tálon...

Maradva a Távol-Keleten, íme, egy kifejezetten gusztusosnak tűnő menü Tajvanról:

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Mit csinált Batman és Darth Vader a II. világháborúban?

Iszonyat: kutyákkal tünteti el a nem kívánt magzatokat

Tíz legendás sztárházasság (plusz egy)

Mivel etetnek a kórházakban?

Szexuális erőszak a börtönökben