Közeleg a kínai újév, és mint a világon mindenhol, minden nagy ünnepen, vannak kiemelkedő, az átlagemberek (mi több: az átlaggazdagok) számára elérhetetlen ajánlatok. Miért éppen Kínában lenne másképp?

Kezdjük rögtön egy valóban luxusajánlattal: az ország keleti részén fekvő Suzhou városának egyik szállodája szerény 388888 jüanos ajánlattal lepte meg az érdeklődőket. Segítünk a számolgatásban: ez 11 millió 800 ezer forint (és az apró…).

Ezért a visszafogott árért a következőt kapja a vendég: nyolcszemélyes vacsora, egy (!) éjszaka az elnöki lakosztályban, valamint szállítás egy Hummer gépkocsin. Mondjuk, legalább a vacsora 10 fogásos, mellé pedig szórakoztatásképp helyi művészek lépnek fel.

„A csomag célja, hogy egy egészen speciális újév-élményt nyújtsunk a különleges ügyfeleknek. Nem az árral akarjuk megfogni őket” – közölte a hotel marketing osztályának egyik munkatársa (az lett volna a meglepő, ha az árral vadászták volna a kuncsaftokat…).

Természetesen több szálloda megpróbálja kihasználni az ünnepségeket és áll elő különleges ajánlatokkal. Bár a hangzsui Landison Plaza Hotel 199 ezer jüanos (alig 6 millió forintos) ajánlata voltaképpen szerénynek is nevezhető.

A luxusvacsora és az elnöki lakosztály itt is kötelező tartozék természetesen, csakúgy, mint a helyi művészek fellépése. (Itt azért ne egyes magyar hotelekben haknizó fellépőkre gondoljunk…) Az ajánlat szépségét az adja, hogy hiába a pénz, akárki nem is veheti igénybe, az csak a törzsvendégeknek jár.