Lindsay Lohan, Charlie Sheen, Britney Spears – csak pár név azok közül, akik a híres malibui Promise (Ígéret) klinikán próbáltak megszabadulni függőségeiktől. Nem véletlen, hogy inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Leginkább ötcsillagos hotelhez hasonlít a malibui Promise klinika, a sztárok egyik kedvenc elvonóhelye – medencék, masszázs, „hercegnői lakosztályok”, és minden, amire csak egy dúsgazdag, ám függőségi problémákkal küszködő sztár vágyhat.

Olyan környezetet hoztunk létre, mely kényelmes, barátságos, és csökkenti a sztárok szorongását, így szívesen maradnak” - nyilatkozott a hely igazgatója, Dr. David Zack, aki legalább nem beszél mellé, és nem is nagyon titkolja, hogy a cél (fogalmazzunk úgy: a leszoktatás mellett) az, hogy a vendégek kényelemben töltsék napjaikat, mindezt heti 9000 dollárért (ami tulajdonképpen nem is olyan sok...).

Vannak persze olyanok, akik túlzásnak és kontraproduktívnak tartják ezt a luxust. Egyikük, Danny Bonaduce, egy rádiós műsorvezető, maga is megjárta a klinikát: „A rehabilitáció jó móka volt. Igazán jól éreztem magam. Rengeteg beszélgetés. Rengeteg úszás és lógás menő mozisztárokkal. Ott találkoztam egész életem során a leghíresebb emberekkel”.

A műsorvezető nemes egyszerűséggel kijelentette, szerinte nem igazán folyik komoly munka az ilyen központokban, de legalábbis neki „nem tűnt fel”. „Inkább olyan klubok, melyekben nincs bár” - tette hozzá.

Persze nem csoda, hogy ezek a klinikák nem fogynak ki az ügyfelekből, hiszen Hollywood tele van olyan alakokkal, akik folyamatosan ellátják a sztárokat drogokkal és szinte lehetetlenné teszik a menekülést – legalábbis a már függőknek.

Egyikük, Chris Gardner, a ma már tiszta hollywoodi újságíró ma már őszintén beszél arról, hogy ő is az ilyen piócák egyike volt: „Városszerte mindenki a celebek barátja akar lenni, ez egy izgalmas élet, olyan helyekre juthatsz be, amiről korábban nem is álmodtál volna, olyan kiszolgálásban van részed, mint még soha, mindez annak köszönhető, hogy ellátod a sztárokat droggal”.

Nem csak az illegális drogok életveszélyesek. Miként az legutóbb Whitney Houston halálakor kiderült, a receptre kapható gyógyszerek legalább akkora kárt okozhatnak, ráadásul törvényesen és könnyen beszerezhetők. Ez azonban már egy másik történet.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Egy őrült történet

Horrorképek: ezt műveljük az állatokkal

Hogyan trükköznek a szupermarketek?

Miért híznak a nők?

A gyűlölet álarc nélkül