A PETA mindig is jó érzékkel talált rá azokra a módszerekre, melyekkel fel tudja hívni magára a figyelmet. Az eszközökben nem nagyon válogató állatvédő szervezet ezúttal azt találta ki, hogy pornóoldalt indít. 

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals – azaz az állatokkal való etikus bánásmódért fellépőket tömörítő szervezet) mindig is híres volt arról a botrányos kampányairól, melyeken általában neves nők (színészek, modellek, mint Pamela Anderson (lenti képünkön), Drew Barrymore, Stella McCartney vagy Alicia Silverstone, és ritkábban férfiak, mint Alec Baldwin vagy John Gielgud) fényképezkedtek (majdnem) meztelenül az állatok nemes ügyéért.

A jelek szerint egyre feljebb kerül az ingerküszöb, hiszen úgy tűnik, a képek már kevéssé töltik be az eddigi szerepüket, így aztán a PETA úgy döntött, pornóoldalt indít.

"Folyamatos ömlenek az emberekre a hírek, és az a tapasztalatunk, hogy néha a szaftos dolgainkkal tudjuk a leghatékonyabban elérni a közönséget” - adott filozófiai alapot az oldal beindításához a szervezet szóvivője, Lindsay Rajt.

Felhívni a figyelmet

A PETA eddig is elsősorban a szőrmék ellen és a vegetarianizmus mellett kampányolt a legelszántabban, most a hangsúly az utóbbira tevődik át. „Fel szeretnénk hívni az emberek figyelmét, szeretnénk, ha beszélni kezdenének a témáról, ha megkérdőjeleznék a status quót és végül tennének is valamit, mert a legjobb módja az állatok megsegítésének, ha egyszerűen nem esszük meg őket” - tette hozzá a szóvivő.

A kérdés persze az, mennyire lesz pornográf az oldal? A PETA szerint annyira mindenképpen, hogy méltó legyen a nevéhez, ám az oldalon lesznek olyan képek is, melyekre egy pornóoldal látogatói aligha számítanak, például rejtett kamerás felvételek az állatokkal való rossz bánásmódról.

Ennél több részletet még a PETA sem tud (vagy nem akar elárulni), a magunk részéről egyelőre elég nehezen tudjuk elképzelni az oldalt, de biztosan a mi fantáziánkkal van a gond.

Amatőrök is

Mindenesetre az már biztosnak tűnik, hogy a tartalom egy jelentős részében amatőrök szerepelnek majd. „Sok hétköznapi szereplő is lesz, de nem zárjuk ki hírességek feltűnését sem. Olyan embereket várunk, akik rendkívül elkötelezettek az állatok megsegítésének ügyéhez és bármit megtennének azért, hogy felhívják a figyelmet a szenvedésükre” - fogalmazott Lindsay Rajt. A „bármit megtennének” ebben a kontextusban elég sajátosan hangzik, de nem gondolunk semmi rosszra.

Érdekesség, hogy ezen a téren a PETA nem számít úttörőnek, az első hasonló pornóoldalt 2005-ben alapította egy svéd és egy norvég pár, akik az előfizetésből befolyó bevételeket a környezetvédelem nemes ügyére kívánták fordítani.

Az állatok mellett a nők felhasználásával?

A PETA már korábban is kampányolt a pornóipar jeleseivel, így szerepelt náluk Sasha Grey, Ron Jeremy és Jenna Jameson is. Mi több, a szervezet YouTube oldalát 2008-ban egy időre le is tiltották, mert úgy ítélték meg, hogy a kiposztolt videók túlléptek egy bizonyos határon.

A helyzet mindenesetre nem egyértelmű, hiszen éppen a fent említett kampányok miatt (ezek közül a legutolsóban Brooke Hogan látható, miként nálunk is a fenti képen) sokan azzal vádolják a szervezetet, hogy az állatvédelem örvén kihasználja a nőket.

Azt hiszem, a felvetés akár vitaindító is lehet...

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Ha tetszett ez a poszt, jó szívvel ajánljuk az alábbiakat is!

A legbotrányosabb címlapok

Ki csipkedi a nők fenekét?

Nézze meg a földi mennyországot!