Egy zseniális ötlet és egy csodálatos megvalósítás nyomán születtek az alábbi képek, melyeken színezett vízcseppeket felszívó hangyák láthatók.

 

Az ötlet az India déli részén élő Dr. Mohamed Babu agyában fogant meg, miután felesége rájött, hogy a konyha kövére lecseppenő tejet felszippantó hangyák potroha fehér lesz. A férfi ekkor úgy gondolta, különböző, ártalmatlan (piros, zöld, kék és sárga) ételszínezékkel megfest vizet és meglátja, mi történik.

Mivel a hangyák potroha félig átlátszó, az állatok színessé válnak, amint magukhoz veszik a folyadékot. Érdekes módon a hangyák a világosabb színeket, mint a sárgát és a zöldet jobban kedvelték. A sötétebb zöld és kék nem érdekelte őket egészen addig, amíg már nem volt hely a többi körül” - figyelte meg Mohamed Babu.

A kísérlet titka egyébként a paraffin alap volt, ami megakadályozta, hogy a vízcseppek szétmenjenek, amint a hangyák beleszürcsölnek. „A nehézséget a fénykép elkészítése okozta, mert pillanatokon belül rengeteg hangya jelent meg. A jobb kezemben ott volt a fényképezőgép, míg a ballal próbáltam a hangyák kezelhető létszámát fenntartani” - mesélte a férfi, aki azt is hozzátette, hogy ha elszalasztotta az esélyt, akkor már csak a következő nap ismételhetett.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást! 

Ha tetszett a poszt, olvasd el ezeket is!

Íme, a csodálatos kristálybarlang

Hűsölő állatkölykök

Az állatvilág akrobatái