A szexre. Legalábbis ez a legelterjedtebb válasz a nők körében. Pedig – akár hiszik, akár nem – a férfiak másra is gondolnak. Mást ne mondjunk, például hamarabb kezdenek családot tervezgetni, mint a nők...


Az általános elterjedt sztereotípia szerint a férfiaknak állandóan csak a szex jár a fejükben. Van olyan felmérés, amely egyenesen azt állítja, hogy egy átlagos férfi 7 másodpercenként gondol rá, ami, lássuk be, gyakorlatilag lehetetlen, hiszen az azt jelentené, hogy naponta 8000 alkalommal forogna a gondolata a szex körül (és akkor mi lesz a focival???).

Szerencsére Terri Fisher pszichológus vezetésével készült egy felmérés, amely kicsit tisztább képet fest arról, mi is jár a férfiak (és a nők) fejében. (A felmérésben 163 egyetemista nőt és 120 férfit kértek arra, hogy egy golflabda nagyságú számlálót nyomkodva jegyezzék, mikor mire gondolnak a testükkel kapcsolatban.) Íme.

Szex

Ha már a szexszel kezdtük, akkor tegyük is helyre a dolgokat rögtön az elején. A 7 másodperces intervallum nyilvánvaló képtelenség, ám a 18-25 év közötti férfiak körülbelül óránként egyszer gondolnak rá. Ez nagyságrendileg 19 alkalom naponta (az alvást ne számítsuk ide, még az erotikus álmokat se).

Mielőtt a hölgyolvasók elborzadnának, eláruljuk, hogy a felmérés szerint ők körülbelül kétóránként gondolnak a szexre, szóval olyan nagyon azért nincsenek lemaradva.

Alvás

Érdekes módon a férfiak nagyságrendileg ugyanolyan gyakran gondolnak az alvásra, mint a szexre. (Kisgyermekes apukák egy-egy éjjeli szeánsz után valószínűleg többet is...) Mindenesetre ezek szerint a férfiak gondolatai gyakorlatilag állandóan a hálószoba és az ágy körül forognak.

Étel

Talán már nem is meglepő, hogy a férfiak ugyanolyan gyakran gondolnak az étkezésre is, mint a szexre és az alvásra. Ezek szerint a testi igények alapvetően meghatározzák a férfiak gondolkodását.

Szakértők szerint (és ehhez talán nem is kell szakértőnek lenni) ennek egyik oka az lehet, hogy szinte lehetetlen kikerülni az ételekről szóló hirdetéseket, a munkahelyen étkező kollégákat és még sorolhatnánk. A férfiak azért gondolnak többet az étkezésre, mert kevésbé vannak kitéve a társadalmi nyomásnak, ami arra készteti a nőket, hogy próbálják meg eltitkolni, amikor az ételre gondolnak.

Munka

Ez sem nevezhető meglepőnek, hiszen életünk jelentős részét a munkahelyen, illetve munkával töltjük, hiszen nem ritka az, hogy az ember hazaviszi a munkáját, esetleg hétvégén is dolgozik.

Sport

Aligha meglepő, hogy a férfiak jelentős része szenvedélyesen imádja a sportot. (Nézni mindenképpen...) Egy pár éve készült felmérés szerint a brit férfiak 17 százaléka beismerte, hogy a szex közben is szokott a sportra (feltételezzük jellemzően a focira) gondolni, míg 23 százalékuk azt mondta, simán beáldozna egy randit egy meccs kedvéért.

Így aztán nem meglepő, hogy a férfiak nagyságrendileg annyit gondolnak a sportra, mint a szexre, azaz körülbelül óránként. (Aki nem csak nézi, hanem gyakorolja is, az többet is gondol rá.) Persze a sport is olyan, mint a szex: hetente egy-két alkalommal esik meg, néha fantasztikus élményekkel ajándékoz meg, máskor viszont csalódást jelent. (Az arányok emberfüggőek...)

Férfi-dolgok

Amikor nem a sportra gondolnak, akkor jönnek az egyéb sztereotíp férfi-dolgok: autók, zene, vonatok, kerékpárok, sör...

Pénz

Ki nem gondol a pénzre? Ezen aligha van mit részletezni. (Talán csak annyit, hogy amikor egy nő bemutatja legfrissebb ruhaszerzeményét, a férfiak egy jelentős része automatikusan a pénztárcájára gondol. Tisztelet a kivételnek.)

Szerelem és család

Meglepő, igaz? Pedig igaz, még ha meglepő is. A match.com számára készített egyik idei felmérésből az derül ki, hogy az 5000 megkérdezett egyedülálló közül a férfiak hamarabb lesznek szerelmesek, mint a nők és a kapcsolat korábbi szakaszában kezdenek gyermekvállalásról gondolkodni (mármint pozitív értelemben). Mi több: a férfiak gyakrabban esnek szerelembe első látásra, mint a nők.

Mobiltelefon

Számtalan tanulmány született már arról, hogy a mobiltelefon milyen függőséget képes okozni, ráadásul ugye mindez bőven kiegészült már a táblagépekkel (és a laptopokkal) is. A felmérések szerint a férfiak jóval nagyobb arányban függnek a kütyüktől, mint a nők.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, mert az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!