Mentőautóval ment szolgálati időben bevásárolni egy mentősnő Angliában, nem mellesleg lopott is. Viszont még mindig kapja közpénzből a fizetését.

Esther Thomas egy szép napon gondolt egyet, és (miután kihívták egy esethez, ám a páciens nem volt hajlandó kórházba menni, ezért a papírmunka után otthon hagyták) munkaidőben az egyik szupermarket felé vetette a sofőrrel az irányt.

A diszpécsernek persze elfelejtette jelezni, hogy ismét riasztható, ráadásul a vásárolgatás után kiásott és megpróbált elvinni egy cserjét is az áruházi parkolóból. Mindez két éve történt, a nőt akkor elbocsátották állásából, ám ő nem volt szívbajos, fellebbezett. Csodák csodájára neki adtak igazat, visszavették, majd azzal a lendülettel felfüggesztették állásából, de a mai napig kapja a fizetését.

Szép kis történet, ugye? Az ügy most az Egészségügyi Dolgozók Tanácsa előtt van, ahol újabb szaftos részletek derültek ki. Például az, hogy a szupermarket vezetője észrevette, hogy a nő megpróbálja ellopni a növényt, felszólította, hogy adja vissza azt, ebben az esetben nem csinál ügyet a dologból.

Ő nem is csinált, de a lánc vezetősége 2009 áprilisában értesítette a mentőszolgálat helyi vezetőségét a dologról. Ezt követte az elbocsátás, majd a visszavétel.

A történet már csak azért is tanulságos, mert a magyar egészségügy (gyakran jogos)
ekézése mellett hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy máshol sem sokkal jobb a helyzet. Várom a hasonló, magyar vonatkozású horrorsztorikat!