Egyre-másra kerülnek elő eddig különböző asztalfiókok mélyén megbúvó képek a legendás színésznőről. Ezúttal egy sminkes készítette fotók kerülnek kalapács alá. Megmutatjuk.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Fél éven belül immár harmadszor adódik lehetőségünk, hogy újabb, eddig nem publikált (mi több, nem is a nyilvánosságnak szánt) képeket mutassunk meg Marilyn Monroe életéből.

Egyszer írtunk azokról a fotókról, melyeket Lanin Carslon hangmérnők készített, amikor 1952-ben San Diegóban a legendás Ray Anthony Marilyn című dalán dolgozott. A szám bemutató partijára érkezett meg egy helikopteren a színésznő, akit Lani Carlson akkor újonnan vásárolt gépével kapott le.

Aztán előkerültek olyan fotók is, melyek 1950 augusztusában készültek, és melyeken az akkor 24 éves Marilyn Monroe látható, monogrammos felsőben, fiatalsága minden bájával. A képeket a Life magazin fotósa, Ed Clark készítette a Los Angeles-i Griffith Parkban.

A mai posztban látható fotókat Allan „Whitey” Snyder (a következő képen munka közben) lőtte, a legkorábbiakat 1953-ban, a Niagara című film forgatásának szüneteiben, elsősorban azért, mert a színésznőt megnyugtatta, ha fényképezik.

Allan Snyder egyébként Marilyn Monroe életének egyik legfontosabb pillére lett, 16 éven keresztül volt a sminkese, és a színésznő temetésén ő volt az egyik koporsóvivő.

A most árverésre kerülő több tucat kép több film forgatási szüneteiben készült, így a már említett Niagarán kívül például a Szőkék előnyben (1953) és A herceg és a színésznő (1957) idején.

Whitey Snyder 1990-ben hunyt el, ezek a tételek a hagyatékából kerültek elő, szóval korábban nem voltak nyilvánosak. 1946-ban találkoztak, Monroe első próbafelvételén a 20th Century Foxnál” - mondta Darren Julien, a Julien's aukcióháztól.

Különösen karrierje elején, előfordult, hogy ideges volt a forgatáson, ilyenkor Whitey csinált pár képet és ettől rendbe jött. Elterelte a figyelmét a gondokról a szünetekben. A fényképeken kívül sok egyéb tétel is van az archívumban, amik érdekelhetik a gyűjtőket” - tette hozzá Darren Julien.

Az árverést egyébként március utolsó napján rendezik Beverley Hillsben.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Évtizedek fogyókúrái

A „szocializmus legszebb arca” karrierről és a Playboyról

Pokoli történet a felhőkarcolók között

Szexista reklámok a közelmúltból

Kirúgdosták a narancsosokat