És nem II. Erzsébet az! Mármint az aktív uralkodók közül a leghosszabb ideje trónon lévő. Az, aki megelőzi a királynőt, uralkodása alatt elfogyasztott 16 alkotmányt és 27 miniszterelnököt. Következzen az 5 legkitartóbb uralkodó!

Az ötödik helyezett a zuluk királya, a 40 éve népét vezető Goodwill Zwelethini. Az uralkodó apja halálát követően, 1971-ben került a trónra, mindössze nyolcadikként a zuluk történelmében. Goodwill-ban megvan a jóakarat (jajj!), boldogan mutat példát a népszaporulat kapcsán, lévén 6 felesége és 27 gyereke.

Listánkon negyedik a 44 éve uralkodó Brunei szultán (becsületes nevén Hassanal Bolkiah), aki nem aprózza el, hiszen (az ország alkotmányának megfelelően) mindemellett miniszterelnök, védelmi és pénzügyminiszter is egy személyben. Nyilván nem ezért, de övé (és családjáé) a világ egyik legjelentősebb magán-autógyűjteménye, a flotta csekély 7000 darabot számlál, közel 800 millió dollár értékben.

Talán már ebből is sejthető, hogy viszonylag nagy értékű és ritka autókat parkoltat a légkondicionált garázsokban, például 600 Rolls-Royce-t, 450 Ferrarit. Előbbiből egyébként a 90-es években ő vásárolta meg a legyártott példányok felét. (Hogy ennek mi értelme volt, ne kérdezzétek...)

Immáron dobogós a malajziai Kedah uralkodója, Tuanku Abdul Halim Muadzam sah (a képen balról a második). Az 1927-ben született szultán 1958. július 15-én lépett trónra, azaz immáron több mint 53 éve uralkodik.

Második helyezett II. Erzsébet királynő, aki immáron Nagy-Britannia történelmének második leghosszabban uralkodó feje. Az idén ünnepelte 85. születésnapját, királynővé 1952. február 6-án koronázták, miután apja, VI. György rákban elhunyt.

A jelenkor uralkodói közül a leghosszabb ideje trónon ülő nem más, mint Bhumibol Adulyadezs. A IX. Rama királyként is ismert thai uralkodót egy évvel a II. világháború végét követően, 1946. június 9-én koronázták meg (azaz immáron 65 éve vezeti országát). Érdekesség, hogy uralkodása alatt 16 új alkotmányt, 15 puccsot és 27 kormányfő-váltást élt meg. Kíváncsiak lennénk, mivel lehet még neki meglepetést okozni. Ja, és nem mellesleg, csekély 6 ezer milliárd forintnyi vagyonával messze ő a leggazdagabb államfő.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Ha tetszett a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

Halálsoron

A volán mögé ülő nők szexelni fognak

Elképesztő képek Marilyn Monroe-ról