Nyilván mindenki a szívéhez kapott, amikor meghallotta a lesújtó hírt, hogy alig 72 nap felhőtlen boldogság után Kim Kardashian válik. Az amerikai celeb (aki úgy lett híres, hogy tulajdonképpen senki nem tudja, mit is tett érte, ami nem kis eredmény, lássuk be) házasságát két és fél hónapja megpróbálták úgy beállítani, mint Amerika válaszát Vilmos és Katalin esküvőjére – hát nem tartott sokáig...

Magunkban azért elhümmögtünk az alábbi tényeken: Kim Kardashian és Kris Humphries házassága 72 napig tartott. Ezen idő alatt a nő 17,9 millió dollár bevételt hozott össze a tévés és fotós jogok eladásából, ami valamivel több mint 10 ezer dolláros óradíj. Nem rossz.

A minket is lesújtó hír kapcsán összegyűjtöttünk pár igazán rövid sztárházasságot, csak a miheztartás (és a szórakoztatás) végett.

Gábor Zsazsa és Felipe DeAlba (kevesebb, mint 24 óra)

Minden idők talán legcelebebb celebe, a magyar származású Gábor Zsazsa az abszolút rekorder. Házassága a színész/ügyvéd Felipe DeAlbával még egy napig sem tartott, mert sajnálatosan kiderült, hogy előző házasságát nem sikerült minden (jogi) igényt kielégítően érvényteleníttetni. Pech.

Britney Spears és Jason Alexander (55 óra)

A gyerekkori szerelmesek Las Vegasban mondták ki a boldogító igent, hajnali fél 6-kor. (Hogy milyen állapotban, azt nagyjából el tudjuk képzelni...) A ceremónia egészen pontosan 7 percig tartott, ha cinikusak szeretnénk lenni, akkor azt mondanánk, hogy a házasság sem sokkal tovább, de nem vagyunk azok.

Mindenesetre Britney Spears másnap felébredve rájött, hogy nem is volt olyan állapotban, hogy kimondhassa a boldogító igent (legalábbis ezen indok szerepelt az érvénytelenítési kérelemben). Mivel közben rájöttünk, hogy mégis cinikusak vagyunk, annyit megjegyeznénk, hogy a menedzserei alighanem elbeszélgettek vele a karrierjéről is...

Carmen Electra és Dennis Rodman (9 nap)

Britney Spearshez képest ez az egész valószínűtlen páros kifejezetten sokáig húzta. Aligha sokkolunk bárkit is, ha eláruljuk, hogy a modell/színész(?) és a kosaras legenda szintén Las Vegasban esküdtek hűséget egymásnak. Érdekes módon Dennis Rodman jött rá, hogy a dolog tévedés és 9 nap múlva be is adta a kérelmet, ám ennek ellenére hivatalosan még 5 hónapig házastársak maradtak.

Eddie Murphy és Tracey Edmonds (14 nap)

A színész és a producer némileg kilóg a sorból, hiszen a 2008 újév napján, Bora Borán kimondott igen nem volt hivatalos esküvő, azt akkor akarták megtartani, amikor visszatérnek Amerikába. Viszont hivatalos ceremónia soha nem volt, két héttel később pedig szakítottak is.

Axl Rose és Erin Everly (26 nap)

Axl Rose soha nem volt egy egyszerű ember (kérdezzék meg nyugodtan bármelyik tetszőleges Guns'n'Roses tagot az elmúlt 25 évből...), és ez tökéletesen tükröződik a házasságában is. A pár először Las Vegasban (minő meglepetés!) házasodott össze, ám 26 nappal később már véget is ért a frigy. Aztán ismét összekötötték az életüket és a második alkalom már sokkal sikeresebb volt, hiszen 9 egész hónapig tartott. Aztán Erin Everly (egyébként az Everly Brothers együttes egyik tagjának a lánya) végigturnézott mindent az őt ért sérelmekkel.

Drew Barrymore és Jeremy Thomas (29 nap)

Drew Barrymore a 90-es években végigcsinált mindent, ami a „nagyon sikeres gyerekszínész felnőve válságba kerül” című fejezetben szerepel a hollywoodi nagykönyvben. Ennek része volt ez a házasság is, ami egészen pontosan 29 napig tartott. Ezzel mindent el is mondtunk róla...

Pamela Anderson és Rick Salomon (60 nap)

Hölgyeim és uraim! Íme, a rövid házasságok szupergroupja! Azt már nem is mondjuk, hogy Vegasban házasodtak össze, azt viszont igen, hogy szűk két hónap után el is váltak. Ami (nem sokkal, de) kevesebb, mint Pamela Anderson és Kid Rock, illetve Rick Salomon és Shannen Doherty frigyének élettartama.

Pamela Anderson és Kid Rock (114 nap)

Na ugye. Úgy tűnik, a Baywatch (és a Playboy) egykori üdvöskéje nem feltélenül szerencsés a szerelemben, hiszen a Rick Salomonnal és a Kid Rockkal kötött házassága együttesen sem tartott fél évig (amelyik pedig tovább tartott, Tommy Lee-vel, abban sem volt sok köszönet). Ami nem megy, azt nem kellene erőltetni.

Lisa Marie Presley és Nicolas Cage (3 hónap)

Elvis Presley egyetlen gyermeke sem feltétlenül a tartós kapcsolatairól híres. Első házassága volt messze a legsikeresebb, hiszen Danny Keough hat évig volt a férje, ezen idő alatt két gyermekük is született. Aztán jött Michael Jackson (ami számunkra minden idők egyik legnagyobb rejtélye, bár kétségtelen, hogy a Presley- és a Jackson-vagyon egyesülése egészen elképesztő távlatokat nyithatott volna meg, miközben persze biztosak vagyunk benne – komolyan! - hogy a pénz nem játszott szerepet a frigyben), majd Nicolas Cage, akivel majdnem három hónapig sikerült kihúzni. Két nagyon elgondolkodtató tény: a válás tovább tartott, mint a házasság, és Lisa Marie Presley tovább volt Michael Jackson felesége, mint Nicolas Cage-é...

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Fent vagyunk a Twitter-en is további érdekességekkel.