Elérhetővé tette nem akármilyen fotógyűjteményének egy részét a New York-i rendőrség. A képek minden túlzás nélkül borzalmasak, hiszen az 1915 és 1930 között készült 1326 fotó döntő része bizonyíték volt valamilyen bűnügyben, jellemzően gyilkosságban. Éppen ezért a poszt elolvasását és a képeket csak erős idegzetű, felnőtteknek ajánljuk!!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az 1915 és 1930 közötti időszak az Egyesült Államok és ezen belül is New York történetének egyik legvéresebb periódusa – talán elég csak az alkoholtilalom nyomán felvirágzó szervezett bűnözést és az ahhoz kapcsolódó leszámolásokat említenünk.

Az itt látható képek ezt a korszakot dokumentálják – szó szerint, hiszen elsődleges céljuk a bűntények helyszíneinek megörökítése volt, hogy a fotókat később bizonyítékként használhassák fel.

A képek így aztán a legvéresebb valóságot mutatják be mindenféle szépítés nélkül: gyilkosságok áldozatai, zokogó hozzátartozók, vagy éppen a gyilkosok maguk – elgondolkodtató összeállítás.

A képek egyébként részei annak a nagyszabású, 870 ezer képet tartalmazó online galériának, melyet múlt hónapban tett közzé New York városa (és melyről akkor természetesen mi is beszámoltunk, részletek itt).

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Eddig nem látott képek Csernobilról

Rémes menü az iskolákban

Infúzióval doppingolják a felvételizőket

Agyonvertek a rendőrök egy hajléktalant

Fiatal lányok alkoholmámorban