Elképzelték már, vajon milyenek lennének a modern nagyvárosok egy esetleges Apokalipszis bekövetkezte után? Nyilván sokan eljátszottak a gondolattal, csakúhy, mint Vlagyimir Manyuhin. Az orosz művész azonban mindezt képekké is formálta.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Bár első ránézésre ezek a képek mintha valamilyen számítógépes játékból, vagy sci-fiből származnának, egy nem-létező világot ábrázolva, az orosz Vlagyimir Manyuhin ennél tovább ment.

A képek ugyanis valódi, a világ nagyvárosaiban készült fotók manipulált változatai, és ha jól figyelünk (és persze ismerjük az eredeti helyszíneket), akkor még azt is könnyen ki lehet találni, mit ábrázolnak.

Az Élet az Apopkalipszis után címet viselő sorozat létrehozásához természetesen számítógépes programokat használt az orosz művész, akinek a képein Moszkva mellett New York és Washington D.C. is fellelhető (utóbbi esetében például Abraham Lincoln elnök 1920-as szobra a Lincoln Memorialtól).

A Times Square ma...

...és az Apokalipszis után.

Ha éreznek némi hasonlóságot például a Will Smith főszereplésével készült Legenda vagyok című filmhez, esetleg némelyik számítógépes játékprogramhoz, az aligha a véletlen műve, hiszen nyilván Vlagyimir Manyuhinra is hatott mindez – olyannyira, hogy egyes képeken egy-egy túlélő ember is feltűnik, nem is beszélve a vadállatokról.

Mindenesetre nem túl szívderítő jövőkép...

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A náci Titanic

Pillantás egy világsztár hétköznapjaiba

Lehet-e túl sok szex?

Mi teszi a világsztárt?

Sokkoló javaslat újszülöttek megölésére

A neonácik titokzatos világa