Egy amerikai fotós bebocsátást nyert a New York-i neonáci körökbe, akik közül volt olyan, aki azt is megengedte, hogy az otthonában készítsen róla képet.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon és a Twitter-en!

Brooklyn Greenpoint nevű részét jellemzően lengyel származású bevándorlók lakják, így aztán az utcákon nem ritka a lengyel szó. A jellemzően ipari környéknek van egy másik, elegánsabb arca is, ahol elsősorban olyan fiatalok laknak, akik szeretnének közel lenni Manhattanhez, de (egyelőre) nem engedhetik meg magukat.

Ebben a felemás környezetben (egészen pontosan Brooklyn legészakibb részén) él egy csoport, a lengyel neonáci fiataloké, akik az utcán sem titkolják, mi a meggyőződésük...

Ez a társaság engedte meg egy brooklyni fotósnak, Adam Krausénak, hogy velük töltsön némi időt és fényképeket készítsen róluk. A Floridában felnőtt Krause azt mondja, először egy rasszista jelet viselő férfi tűnt fel neki az utcán. Odalépett hozzá, és közölte vele, hogy bár nem ért vele egyet, érdekesnek találja.

Rengeteg szervezést igényelt a fotózás, de bemutatkoztam nekik, megmutattam a munkáimat, és hát persze valamennyire ők is kíváncsiak voltak” - mondja Adam Krause. A képeken öt férfi szerepel, némelyikük kendővel félig eltakart arccal, de olyan is akadt, aki teljes nyíltsággal állt a kamera elé, mi több, egyikük még a házába is beengedte a fotóst... „Mert szépen kértem” - indokol Krause.

A férfiak személyazonossága azonban továbbra is a fotós titka marad, aki a lengyel többségű közösségben tapasztalható neonácizmus történetéről sem akar beszélni. „Ha a képek több kérdést tesznek fel, mint amennyit megválaszolnak, az jó” - mondja.

A jelenség nem új keletű, a helyi lap, a Greenpoint Gazette már 2009-ben is írt arról, hogy rendkívüli módon elszaporodtak az antiszemita és homofób graffitik a környéken.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Nem hétköznapi aranyköpések

Szex és politika, avagy az első alkalom

Babajóga vagy gyerekkínzás?

Botrányos Whitney Houston-kép 1. rész 2. rész

Így készülnek az Oscar-gálára 

Így tesz tönkre a lottóötös