Egy brit felmérés szerint egy apa átlagosan 56 percet tölt a fiával naponta, de 18 százalékuk még egy negyedórát sem. Szomorú.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kevesebb mint egy órát, egészen pontosan 56 percet tölt egy átlagos brit apuka a fiával naponta. Az ok a munkahelyi nyomás és a pénzügyi bizonytalanság. Szomorú tény, hogy a megkérdezett édesapák fele úgy vélte, a szoros apa-fiú kapcsolat, a sok közös program a múlté, míg 53 százalékuk úgy véli, soha még ilyen kevés időt nem töltöttek együtt az apák és fiaik.

A megkérdezett apák harmada telefonon próbálja tartani a kapcsolatot fiával, míg 20 százalék sms-ezik rendszeresen.

A történet másik fele, hogy az apák 84 százaléka több időt szeretne fiával tölteni, míg 79 százalék úgy érzi, jó lenne erősebb köteléket építeni kettejük közt.

Hatalmas a nyomás

Minden harmadik apa úgy látja, soha nem volt még rajta ilyen nyomás a munkahelyén, amiből tulajdonképpen egyenesen következik az is, hogy 44 százalékuk azt mondja: túlságosan kimerült a nap végére ahhoz, hogy minőségi időt töltsön a gyerekével.

Ha mégis sikerül, akkor a legtöbben közösen játszanak (49 százalék), sportolnak (47 százalék), moziba mennek (45 százalék) és olvasnak (44 százalék). Ugyanakkor a megkérdezettek negyede ismerte el, hogy a felmérést megelőző héten egyáltalán semmilyen közös élménye nem volt fiával, míg egyharmaduk szerint kevesebb minőségi időt tölt a fiával, mint annak idején ő az apjával.

A helyzet nem is nagyon javul a jövőben, hiszen a fiatal (25 év alatti) apák 88 százaléka állítja, hogy hatalmas rajta a munkahelyi nyomás. Viszont minden megkérdezett azt mondta, szeretne szorosabb kapcsolatot kialakítani gyermekével.

Modern idők...

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Nagy politikai botrányok

Az új sztár: Harry, a törpevíziló

Újabb szexi képek Marilyn Monroe-ról

Évtizedek fogyókúrái

A „szocializmus legszebb arca” karrierről és a Playboyról