Elképesztő erejű képek kerültek elő egy néhai brit katona hagyatékából. Ronald Taylor utászként szolgált a II. világháborúban és 1945-ben azért vezényelték Japánba, hogy segítsen az infrastruktúra újjáépítésében – a többi között Hirosimában és Nagaszakiban.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Hatvanhat év után kerültek nyilvánosságra megrendítő erejű képek egy néhai brit katona, Ronald Taylor hagyatékából. Az utászt alig pár héttel azt követően vezényelték Japánba, hogy az ország megadta magát, jórészt a Hirosimára és Nagaszakira ledobott bombáknak köszönhetően. Egysége azt a feladatot kapta, hogy próbálja meg amennyire lehet, helyreállítani a legszükségesebb infrastruktúrát az elpusztított városokban.

Ronald Taylor mindenhová vitte magával a fényképezőgépét és rengeteg képet készített is, ám amikor 1947-ben visszatért hazájába, családjának soha nem mutatta meg az albumot.

Csak 2003-mas halála után talált rá a fotókra az unokája a háborús iratok között. Neil Watson most úgy döntött, nyilvánosságra hozza a képeket. „Csak nagyon érintőlegesen tudtam róla, hogy nagyapám Japánban szolgált a háborút követően, mert sosem beszélt arról, mit csinált vagy látott. A műszaki alakulatoknál szolgált, és azért vezényelték Japánba, hogy felmérjék a károkat és az infrastruktúrát” - mondta Neil Watson.

Bár akkoriban még nem nagyon tudták, milyen sokáig tart a sugárzás Hirosimában és Nagaszakiban, amennyire lehetett, megpróbálták felügyelni a katonák egészségét. Így például rendszeresen vizsgálták, nem sugárfertőzöttek-e, és nem ihattak a helyi vízből.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Túl szexi volt a gimnazistalány

Aki megmentette a négyéves Hitlert

Hivatása a halál

Tudatlanság az utakon

Állati drámák csodás képekben

Ilyen volt a világ 100 éve – színesben