Itthon kitört a tavasz, közben New Yorkban letartóztattak egy 16 éves fiút engedély nélküli fegyvertartásért. A srác bűne, hogy hógolyóval megdobott egy postást…

A 16 éves Walter Ward alighanem jó poénnak találta, hogy hógolyóval dobálja meg a postást. A helyzet azonban eldurvult, az ügyészek szerint a fiú ököllel is nekiment a 33 éves áldozatnak, akinek a sérülései orvosi ellátást igényeltek.

Russell Bumpurs a Keleti 54. utcában szállította ki szerdán a postát, amikor a fiú hógolyóval kezdte dobálni. A postás saját vallomása szerint megkérte a srácot, hagyja abba a dobálózást, ám ekkor a tinédzser rátámadt.

Walter Ward védőügyvédje szerint nem teljesen így esett a dolog: a hógolyós támadók ugyanis mások voltak, védence éppenséggel véget akart vetni a méltatlan dobálózásnak. „Ártatlan és várja a lehetőséget, hogy sikerüljön tisztázni a félreértést” – nyilatkozta Jacob Lipsky a New York Daily Newsnak.

A  (nyilván biztos, ami biztos alapon) veszélyeztetéssel és zaklatással is vádolt 16 éves fiú azóta szabadlábon védekezhet, viszont Joanne Quinones bíró figyelmeztette, hogy ha csak a postás közelébe megy, újra letartóztatják.

Anélkül, hogy bármiféle ítélkezésre ragadtatnánk magunkat, és messzemenőkig elismerve, hogy Brooklyn nem feltétlenül és jellemzően a szépelgő poéták lakhelye (azaz szegény postás ellen elképzelhető, hogy nem ez volt az első támadás), azért egészen picit talán mégiscsak túlzás hógolyózásért börtönbe vetni valakit (még ha csak két napra is).

Kész szerencse, hogy itthon lassan kitavaszodik…