Egyre rosszabb helyzetbe sodorja magát Mitt Romney. Az amerikai politikus, aki a republikánus elnökjelöltség egyik esélyese, közismert gazdagságáról, és arról is, hogy hiába próbálja, nem nagyon tudja a hétköznapi megnyilvánulásaiban sem eltitkolni. A legérdekesebb beszólásaiból válogattunk.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon és a Twitter-en!

Alig múlik el nap anélkül, hogy fél Amerika ne azon mosolyogna (esetleg röhögne, pártállásra való tekintettel), hogy már megint milyen aranyköpést eresztett meg a republikánus politikus.

Bár Mitt Romney értelemszerűen szeretne a hétköznapi emberek emberének (hadd ne mondjuk: a zemberek emberének...) látszani, elég gyakran jár sikertelenül és derül ki a szavaiból is, amit egyébként is tudni lehet: elképesztően gazdag és nem nagyon érti a szavazók problémáit. (Ha már itt tartunk, nagy szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe a leggazdagabb amerikai elnökökről írt posztunkat!)

A helyzet már odáig fokozódott, hogy maga Romney is kénytelen volt beismerni, hogy az elszólásai egyre nagyobb gondot jelentenek a kampányában. Persze nem tehet róla, hiszen gazdag. Márpedig ha valaki gazdag, úgy gondolkodik és beszél, mint egy gazdag ember. És ezt elég nehéz levetkőzni. „Ha az emberek úgy vélik, nem helyes sikeresnek lenni Amerikában, akkor jobb, ha a másik pasasra szavaznak” - jelentette ki, és lássuk be, igaza van.

Nézzük a republikánus politikus legjobb aranyköpéseit!

1. A feleségemnek van pár Cadillacje.

2. Van pár igazán jó barátom a NASCAR-csapattulajdonosok közt. (A NASCAR kb. a Formula-1 amerikai megfelelője – Kívül tágasabb)

3. Éves szinten 370 ezer dollár jövedelem nem túl sok.

4. Én is munkanélküli vagyok.

5. Szeretem, ha kirúghatok embereket.

6. A nagyvállalatok emberek, barátom.

7. Nem nagyon izgatnak a nagyon szegények.

8. ”Gazdag ember, nagyon gazdag. Ha van arra félmillió dollárod, hogy a Tiffany-nál vásárolj, akkor nem középosztálybeli amerikai vagy” (vetélytársáról, Newt Gingrichről)

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Szex és politika, avagy az első alkalom

Babajóga vagy gyerekkínzás?

Botrányos Whitney Houston-kép 1. rész 2. rész

Így készülnek az Oscar-gálára 

Így tesz tönkre a lottóötös

Falu sürgősen, akciósan eladó!