Éles hangon rohant ki a brit börtönökben tapasztalható állapotok ellen Gordon Ramsay. Ám a sztárséf nem a rossz állapotokat kárhoztatta, ellenkezőleg: szerinte túl jó dolguk van a bűnözőknek.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Tornaterem, DVD-k, játékkonzolok, állandó tévézési lehetőség - egyebek mellett ezek állnak a brit börtönökben nüntetésüket töltők rendelkezésére, ami kissé kicsapta a biztosítékot Gordon Ramsay-nél.

A világhírű szakács új műsorral készül, ennek keretében forgatott a londoni Brixton börtönben (a fenti képen) és őszintén megdöbbent az ott tapasztaltakon. Gordon Ramsay-t saját bevallása szerint megdöbbentette, hogy az elítéltek finoman szólva sem a kemény munka hívei.

"Nem voltam felkészülve arra, milyen könnyű is nekik ott bent. Meglepődtem, milyen kényelmi szolgáltatások állnak a rendelkezésükre" - fogalmazott a séf, aki külön kiemelte, hogy az elítéltek öt étel közül választhatnak vacsorára. "Azt hittem, ez valami vicc, őszintén szólva" - mondta.

"Napi 24 óra tévé, Xbox, DVD-k, fitneszterem. Még nekem sincs arra lehetőségem, hogy hajnali 4-ig tévézzek. És én is szeretnék minden nap lemenni a fitneszterembe, ha már itt tartunk" - füstölgött Gordon Ramsay.

"Abban a hitben éltem, hogy munkás nép vagyunk... De hát miért is akarnának napi 10 órát melózni, amikor olyan egyszerű semmittenni?" - tette fel a (feltételezzük, teoretikus) kérdést a sztárséf.

Ami a szakmát illeti, a legújabb sorozatában börtönökben dolgozó Gordon Ramsay azt mondta, elképesztő színvonalú az általa látott börtönkonyha, "még a profi séfek is ritkán dolgozhatnak ilyen körülmények között".

Gordon Ramsay szavaira reagált a brit igazságügyi minisztérium is, melynek szóvivője leszögezte, folyamatosak a változások. "Egyre több olyan börtönt építünk, ahol az elítéltek dolgoznak, hogy bevonjuk őket a konstruktív munkába és a képzésbe, ahelyett, hogy arra kárhoztatnánk őket, hogy a cellákba múlassák az időt, tévét nézve vagy játszva" - mondta Ken Clarke.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Csodás fotók az éjszakai Földről

Az év legbotrányosabb reklámkampánya?

Sztárok furcsa alvási szokásai

Halálos bűn: táncoltak és énekeltek

A sárban verik egymást a rendőrök