Egészen különös (és akkor még finoman fogalmaztunk) reklámkampányt indított az egyik nagy kozmetikai világcég egy bolgár lapban. A képek meghökkentőek, sokkolóak, perverzek – ki ki döntse el maga. A képeket mindenesetre csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Alighanem meglepődtek kissé a bolgár 12 című magazin olvasói, amikor kinyitották a legutóbbi számot, melyben csúnyán „helybenhagyott” modellek néztek vissza rájuk egy hirdetésben. (A sminkekért Daniela Avramova felelt.)

A Victim of Beauty (azaz A szépség áldozata) címet viselő kampányban hat modellt láthatunk úgy elmaszkírozva, mintha erőszak áldozatai lennének. A Vaszil Germanov által készített képek hatalmas felháborodást váltottak ki, elsősorban a családon belüli erőszak ellen kampányoló szervezetekből.

Figyelembe véve, hogy a tinédzser párkapcsolatokban már így is az egekben van az erőszakos cselekmények száma, ennek a perverzitásnak művészetként történő beállítása nagyon aggasztó” - fogalmazott az egyik szervezet, az Egymás mellett munkatársa, Alison Meldrum.

Vajon belefér a reklámok világának sokkoló közegébe egy ilyen sorozat, vagy ez már bőven ízléstelen? (Szerintünk utóbbi, de szívesen vitatkozunk.)

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A luxus fellegvárában

Túl nagy luxus a börtönökben?

Csodás fotók az éjszakai Földről

Az év legbotrányosabb reklámkampánya?

Sztárok furcsa alvási szokásai