A kínaiak rohamos gazdagodásával megnőtt az igény a testőrök iránt is. Különös módon a női testőrök keresettebbek (és így jobban is keresnek), mint férfitársaik, így nem csoda, ha virágzik a képzés is. A módszerekben pedig nem válogatnak.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Ha valaki azt vette a fejébe Kínában, hogy nő létére testőr lesz, jobb ha felkészül: nem mindennapi megpróbáltatásoknak lesz kitéve, hogy felvegyék valamelyik képzésre.

A fent látható képnél erre ékesebb bizonyíték aligha kell: a jelöltnek moccanás nélkül kell állnia, ahogyan a fején széttörnek egy üveget. A kép egy pekingi edzésen készült, melyen 20 nő (többségük egyetemista!) vett részt.

A négyhetes intenzív fizikai tréninget megelőzően minden jelentkező tíz hónapos fejtágítón vesz részt, melyen felderítésből, terrorelhárításból, harcművészetekből és üzleti etikettből képzik ki őket. A csoport legjobbjait pedig a hagyományosan a legkiválóbb képzési helyek közé tartozó Izraelben tanítják tovább.

Aki elvégzi ezt az körülbelül egy évet, kiemelkedő keresetre számíthat, hiszen a kínai gazdaság rohamos fejlődésével és az egyre több gazdag megjelenésével a testőrök iránti igény is megnőtt.

Érdekes módon a nők keresettebbek, mint a férfiak, talán azért is, mert titkárnőként vagy gyermekfelvigyázóként jóval könnyebben beolvadhatnak a környezetbe. A keresetük akár a napi 100 dollárt is elérheti, ami éves szinten 35 ezer dolláros fizetést jelent – összehasonlításképp a kínai éves átlagkereset 1500 dollár...

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Otthon meghalni

Mítoszok szexről és válságról

Lehet-e egy egér rasszista?

A víz, ahogyan még sosem látta

Egy szívfacsaró döntés

Egy iszonyatos mészárlás képei