A kegyetlen tettet egy chicagói műsorvezetőnő hajtotta végre, aki élő adásban rohant ki a Mikulást övező vásárlási őrület ellen, többször megismételve: „Nincs Mikulás!”. Azóta bocsánatot kért.

December elején aligha meglepő, hogy a tévéműsorokban is téma az ünnepi ajándékozás és Mikulás szerepe (ami ugye az angolszász országokban némileg más, de most ebbe ne menjünk bele). A Fox chicagói csatornájának egyik műsorvezetője ugyanakkor elkövette azt a hibát, hogy élő adásban borult ki a karácsonyi ajándékozást övező konzumőrület ellen.

Történt pedig, hogy Robin Robinson műsorvezetőtársával beszélgetett arról, vajon a gyerekek hány éves korukig jó, ha hisznek a Mikulásban. A beszélgetés egy pontján Robin Robinson átcsapott szenvedélyesbe és azt állította: a gyerekeknek mihamarabb tisztába kellene jönniük azzal, hogy nincs igazi Mikulás (a videón 3 percnél látható).

Próbálják már nem győzködni a gyermekeiket arról, hogy a Mikulás igazi Mikulás! Azért vannak ilyen túlzott elvárásaik. Tudják, hogy a család nem engedheti meg magának a vágyott ajándékot, így mit tesznek? Kérdezzék meg bármelyik piros ruhás férfit... Nincs Mikulás!!” - jelentette ki a műsorvezetőnő.

Nem is lett volna ezzel különösebb baj, ám a félelmetes leleplezést egy olyan időpontban ejtette meg Robin Robinson, amikor elég jó eséllyel ülhettek még gyerekek is a tévé előtt.

Elnézést kért

A felháborodott szülői telefon- és Facebook-os bejegyzésáradat nyomán a műsorvezető kénytelen volt bocsánatot kérni, amiért elragadtatta magát.

Felelőtlen és érzéketlen volt kijelenteni, amit mondtam. Oly sok srácnak nincs gyerekkora, hogy soha nem rontanám el szánt szándékkal azok örömét, akik megélik a karácsony örömét és csodáját. Őszintén elnézést kérek” - jelentette ki Robin Robinson.

Arra azért kíváncsiak lennénk, vajon ezek után mit fog kérni a Mikulástól karácsonyra... Ha már itt tartunk, szerintetek jó dolog, ha elhitetjük a gyerekekkel, hogy van Mikulás?

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Ha tetszett a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

Elképesztő képek Marilyn Monroe-ról

Szexbotrány a börtönben

Az utóbbi évtizedek legnagyobb sztrájkja

Keresztapák fekete napjai